Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ανδρέα Αθανασόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Υγείας – Πρόνοιας, Δημήτρη Πελεκούδα, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων του Δήμου Πατρέων, Σοφία Ασπρούλια, και την Υπεύθυνη Γραμματείας Διεύθυνσης του Λαϊκού Φροντιστηρίου, Γωγώ Γαλυφοπούλου επισκέφθηκαν σήμερα το απόγευμα το 12ο Γυμνάσιο Πάτρας, στο χώρο του οποίου ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα από τα Κέντρα του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων. Σε αυτό συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στα Λύκεια και κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που εθελοντικά και φέτος θα στηρίξουν το Λαϊκό Φροντιστήριο μίλησε στους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στους στόχους τους.

«Κάνουμε όνειρα μαζί σας –ανέφερε ο Δήμαρχος- σκεπτόμαστε το αύριο, επιδιώκουμε εξαντλώντας κάθε δυνατότητα να σας προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια και τα απαραίτητα εφόδια για το παρόν και το μέλλον σας.

Έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να βάζετε υψηλούς στόχους παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις μεγάλες ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα, με ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεων, δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο που να μην χρειάζονται τα φροντιστήρια για να πετύχουν το στόχο τους τα παιδιά μας. Η γνώση και η μόρφωση είναι ανάγκη, δικαίωμα και δύναμη για τη νεολαία».

Φέτος, για το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον πάνω από 600 μαθητές και μαθήτριες, γεγονός που αναδεικνύει για μια ακόμα φορά, τις μεγάλες ανάγκες και ελλείψεις στο χώρο της δημόσιας Παιδείας.