Συνάντησε το παιδί που κρύβεις μέσα σου για να μπορέσεις να προσεγγίσεις, να διαπαιδαγωγήσεις και εκπαιδεύσεις τα παιδιά που έχεις απέναντι σου!

Απευθύνεται σε: Θεατρολόγους, Νηπιαγωγούς, Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Παιδαγωγούς, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Ειδικούς θεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δραμτοθεραπευτές, Φοιτητές (των άνω σχολών), γονείς και σε όσους συναναστρέφονται με παιδιά και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση τους.

Σκοπός σεμιναρίου:
Το σεμινάριο προσφέρει γνώσεις και τεχνικές, προκειμένου όποιος το παρακολουθήσει να μπορέσει να τις εφαρμόσει σε ομάδες ή μεμονωμένα σε παιδιά.

Το θεατρικό παιχνίδι επιτρέπει στον άνθρωπο να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργεια του, να ευαισθητοποιηθεί και να επικοινωνήσει με άλλους ή με τον ίδιο του τον εαυτό.

Χρησιμοποιείται για τη ψυχοσωματική κινητοποίηση του παιδιού, στη δραματοθεραπεία και φυσικά μπορεί να αξιοποιηθεί στη διδακτική πρακτική ως εκπαιδευτικό μέσο.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο είναι:
• Το θεατρικό παιχνίδι
• Τεχνικές προσέγγισης – εμπιστοσύνης – έκφρασης
• Αυτοσχεδιασμός
• Σωματική έκφραση και Έκφραση προσώπου

Θεματικές Ενότητες:
- Παιχνίδι γνωριμίας
- Παιχνίδι προσέγγισης
- Παιχνίδι εμπιστοσύνης
- Φανταστικό παιχνίδι
- Παιχνίδι επαφής
- Παιχνίδι συγκέντρωσης
- Διαδραστική αφήγηση και αναπαράσταση παραμυθιού (με πανιά)
- Αυτοσχεδιασμός (ελεύθερος αυτοσχεδιασμός – αυθόρμητος αυτοσχεδιασμός – κατευθυνόμενος αυτοσχεδιασμός – σκηνικός αυτοσχεδιασμός)
- Χοροέκφραση (απελευθέρωση σωματικής έκφρασης)
- Φανταστικοί ήχοι
- Δραματουργία
- Τεχνικές χαλάρωσης

Πληροφορίες συμμετοχής:
Δηλώνετε το όνομα σας, την ιδιότητα σας και το τηλέφωνο σας, στο [email protected] ή στο 6932011395