Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ξαναθύμισε την εποχή του "σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ" όταν πρόσθεσε χθες, Τρίτη, ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στον κατάλογο των τιμητικών διακρίσεων που έχει αποσπάσει.

Ο 68χρονος Μπράνσον, ο ανυπότακτος επιχειρηματίας πίσω από τον Όμιλο Virgin που δραστηριοποιείται στις αερογραμμές, στα δισκοπωλεία και στα διαστημικά ταξίδια, έκανε τα αποκαλυπτήρια του αστεριού που απέκτησε στη διάσημη λεωφόρο του Χόλιγουντ με τη βοήθεια των τραγουδιστών Λανς Μπας και Μπεν Χάρπερ, δύο από τους πολλούς μουσικούς που έχουν συμβόλαιο με την εταιρία του Virgin Records.

"Το να διοικείς μια δισκογραφική εταιρία μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό, και ναι, συνεπάγεται 'σεξ, ναρκωτικά και ροκ εν ρολ'", είπε ο Μπράνσον που φορούσε ένα μαύρο δερμάτινο σακάκι, τζιν παντελόνι και λευκό πουκάμισο. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε από κοντά την τελετή και άκουσε ιστορίες που έλεγε ο βραβευθείς, όπως ότι πήρε την Τζάνετ Τζάκσον βόλτα με το αερόστατο για να τη δελεάσει να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία του Virgin Records, ότι έδωσε καταφύγιο στον βρετανό τραγουδιστή Μπόι Τζορτζ όταν προσπαθούσε να σταματήσει την ηρωίνη και ότι μια μέρα βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν γυμνό Κιθ Ρίτσαρντς, τον κιθαρίστα των Ρόλινγκ Στόουνς. Ο Μπράνσον δήλωσε ότι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος όταν οι Rolling Stones υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Virgin το 1992. "Εκείνο το βράδυ είχαμε ένα πάρτι που κανείς μας δεν μπορεί να θυμηθεί", σχολίασε. 

Ο μεγιστάνας στον οποίο η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τίτλο ευγενείας το 2000 για τις "υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα" ίδρυσε τη Virgin Records το 1972 επιλέγοντας το όνομα αυτό για να δηλώσει την επιχειρηματική απειρία του. Έκτοτε η εταιρία έκανε συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, όπως τα συγκροτήματα Spice Girls, Sex Pistols και ο αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης Ρόι Όρμπισον, πριν πωληθεί το 1992 για να ιδρυθεί η Virgin Atlantic Airways του Μπράνσον.