Μπορεί ο χορός για να καταφέρει η Πάτρα να μπει στο ρεκόρ Γκίνες να μην γίνει τελικά στην πλατεία Γεωργίου, όμως το σημαντικό είναι ότι θα γίνει. Και αυτό είναι που μετράει. 

Ο νέος χώρος που βρήκαν οι διοργανωτές για το μεγάλο χορευτικό event είναι στο πίσω μέρος από το κτίριο του Παλαιού Πτωχοκομείου στην Πάτρα, ένας χώρος που τηρεί όλες τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να μπει ένα event στο ρεκόρ Γκίνες. 

Οι προδιαγραφές απαιτούν χώρους εισόδους, εξόδους, αναμονής και συγκεκριμένα τετραγωνικά για να μπορέσει να χωρέσει ο κόσμος και να γίνει το ρεκόρ. Η πλατεία Γεωργίου, στο κέντρο της Πάτρας, σίγουρα ήταν το ιδανικό μέρος για ένα τέτοιο event που αναμένεται να τραβήξει το διεθνές ενδιαφέρον και να ενισχύσει το Πατρινό καρναβάλι, καθώς θα γίνει στην καρδιά της μεγάλης γιορτής της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Το patrasevents.gr μίλησε με το διοργανωτή, Μάριο Ιωαννίδη και μας αποκάλυψε τι έχει συμβεί, αλλά και τις προετοιμασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει για αυτή τη φιλόδοξη εκδήλωση. "Είχαμε κάνει αίτημα να μας δοθεί το πράσινο φως και να γίνει ο χορός αυτός μέσα στην καρδιά της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου. 

Η αλήθεια είναι ότι οι αρμόδιοι του δήμου αρχικά το είχαν δει αρκετά θετικά το θέμα. Στη συνέχεια όμως δεν ξέρω για ποιο λόγο και γιατί, το πράγμα κάπου κόλλησε. Το σημαντικό όμως για μας δεν είναι αυτό.

Η είδηση είναι ότι το event που έχει σαν σκοπό να προβάλει την Πάτρα και να την βάλει στο ρεκόρ Γκίνες θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε όλοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά σε αυτό το εγχείρημα". 


Στόχος οι 3.000 χορευτές

Το χορευτικό event θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πίσω από το Παλαιό Πτωχοκομείο, στην Ακτή Δυμαίων, την Πέμπτη 7 Μαρτίου, σε μία περίοδο, δηλαδή, που η Πάτρα θα είναι στους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το δρώμενο, άλλωστε, θα έχει ένα ύφος καρναβαλικό, με τη συμμετοχή εκατοντάδων χορευτών και δεκάδων σχολών χορού από τη Δυτική Ελλάδα. 

Για να καταφέρει η Πάτρα να μπει στο ρεκόρ Γκίνες χρειάζεται να συμμετέχουν στο χορό πάνω από 1.000 άτομα. Όμως ο Μάριος Ιωαννίδης είναι ακόμα πιο φιλόδοξος. "Στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, στο πιο ξακουστό καρναβάλι των Βαλκανίων για να είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου θέλουμε πάνω από 3.000 χορευτές". 

Τι θα χορέψει όμως όλος αυτός ο κόσμος; Θα χορέψει επί οκτώ λεπτά ένα ξεσηκωτικό είδος χορού που εντυπωσιάζει και θυμίζει σε πολλά κάτι από την τρέλα και τη ζωή του Πατρινού Καρναβαλιού. Θα χορέψει  Danza kuduro με τους χορευτές να κινούνται στον ίδιο ρυθμό, κάνοντας  τις ίδιες κινήσεις. 

Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να είναι χορευτές και η πρόσκληση, όπως μας λέει ο κ. Ιωαννίδης, είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο, έμπειρους και αρχάριους. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών θα υπάρξουν σε πολλές περιοχές της Πάτρας, από τα Βραχνέικα μέχρι και την Αγυιά, συγκεκριμένα σημεία εκμάθησης του χορού από εκπαιδευτές των σχολών χορού που συμμετέχουν στο εγχείρημα. 


Μεγάλο από τώρα το ενδιαφέρον

Το ενδιαφέρον είναι ήδη μεγάλο. Υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να συμμετάσχει σε αυτό και να βοηθήσει την Πάτρα να μπει στην λίστα με τα ρεκόρ Γκίνες, ενώ στο event πρόκειται να πάρουν μέρος πάνω από 100 σύλλογοι και σχολές χορού, όχι μόνο από την αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά από όλη τη Δυτική Ελλάδα. 

Ξεκινήστε προετοιμασία λοιπόν... 

*Υ.Γ.: Όσο για την πλατεία Γεωργίου; Από το Δήμο μάθαμε ότι η απόκριση ήταν θετική, όμως, δεν υπήρξε σε επίσημο επίπεδο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η αντίστοιχη απάντηση. Ίσως και να μην είναι αργά για να υπάρξει τώρα...


Lucenzo & Don Omar - Danza Kuduro (Out Now)