Θα πίστευες ποτέ ότι ο εγκέφαλός σου προλαβαίνει να ερωτευτεί πριν καν εσύ καταλάβεις ότι κάποιος σου αρέσει έστω και εμφανισιακά; Κι όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Syracuse University.

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, χρειάζεται μόλις 1/5 του δευτερολέπτου για να ξεκινήσει ο εγκέφαλός μας της χημικές διεργασίες έκκρισης των ουσιών οξυτοκίνη, ντοπαμίνη, αδρεναλίνη και βασοπρεσίνη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα αισθήματα ευφορίες, χαράς και μαγνητισμού που ξεκινάμε αντιλαμβανόμαστε στην πορεία, όπως αναφέρει το lime+life.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας είναι εκείνος που αποφασίζει το πότε και το ποιον θα ερωτευτούμε, ενώ δικαιολογεί και το γεγονός πως πολλές φορές όσο κι αν προσπαθούμε να δούμε έναν άνθρωπο ερωτικά, αυτό εντέλει… δεν μας βγαίνει.

Οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν την ίδια επίδραση με την κοκαΐνη, προκαλώντας μας έντονη κινητικότητα, αδυναμία αίσθησης της πείνας και μια ανεξήγητη χαρά, η οποία λίγο αργότερα μεταφράζεται σε έρωτα, αφού αυτό ακριβώς έχει αποφασίσει ο εγκέφαλός μας ήδη από το πρώτο κοίταγμα με το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του.

Το «πάρτυ» ορμονών ξεκινά σχεδόν αμέσως σε 12 διαφορετικά σημεία του εγκεφάλου μας, με αποτέλεσμα να ξεκινάμε να αισθανόμαστε τη διαφορά στις σκέψεις μας και τους χτύπους της καρδιάς μας κάθε φορά που ο άνθρωπος για τον οποίο έχουμε ήδη ξεκινήσει να ενδιαφερόμαστε βρίσκεται κοντά μας ή ξέρουμε πως σε λίγη ώρα θα τον συναντήσουμε.

Σα να λέμε λοιπόν, ότι όχι μόνο υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας, μα συμβαίνει ακόμα και χωρίς να το καταλάβουμε…