Η Signify (Euronext: LIGHT), παγκόσμιος ηγέτης στο φωτισμό, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας, αποκαλύπτοντας ότι η φροντίδα ματιών δεν είναι άμεση προτεραιότητα για τους ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Αυτό έρχεται σε μια εποχή, όπου η μυωπία χτυπάει πρωτοφανή ρεκόρ, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προβλέπει ότι μέχρι το 2050[1] ένας στους δύο θα αναπτύξει μυωπία, με τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους μπροστά από οθόνες υπολογιστών και τηλεφώνων.

Η έρευνα σε πάνω από 8,000 ενήλικες σε 11 χώρες – Κίνα, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδονησία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και ΗΠΑ – ανέλαβε να διερευνήσει πως η ποιότητα του φωτισμού LED σχετίζεται με την άνεση των ματιών. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ενώ ο μέσος άνθρωπος περνά πάνω από 6 ώρες μπροστά σε μια οθόνη, 42% χρησιμοποιούν κατάλληλο φωτισμό για τα μάτια. Και μόλις το ένα τρίτο (32%) παγκοσμίως θα ερευνήσει την αγορά κατάλληλου και ξεκούραστου φωτισμού για τα μάτια.

Η μελέτη επίσης, διαπίστωσε ότι η φροντίδα ματιών δεν είναι προτεραιότητα της προσωπικής ευεξίας. Πάνω από τα δύο τρίτα παγκοσμίως (68%) δίνουν προτεραιότητα στο βάρος και τη φυσική κατάσταση (57%) ενώ μόλις το ένα τρίτο (34%) προσέχει την όραση του. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι η φροντίδα των ματιών τους είναι μια από τις τρείς πρώτες προτεραιότητες τους, ενώ μόλις το 43% επισκέπτεται τακτικά τον οφθαλμίατρο.

Η σημασία του φωτισμού

Όταν πρόκειται για το φωτισμό και την άνεση των ματιών οι άνθρωποι δεν ενεργούν με βάση τις πεποιθήσεις τους. Ενώ το 74% των ερωτηθέντων συμφώνησαν ότι η ποιότητα φωτισμού επηρεάζει την άνεση ματιών, μόλις το 28% θα επέλεγε τον κατάλληλο λαμπτήρα. Επιπλέον, μόνο το 42% επιλέγει συνειδητά ξεκούραστο φωτισμό για τα μάτια.

«Ο ποιοτικός φωτισμός δεν σχετίζεται μόνο με τη μακροζωία, αλλά είναι και εξαιρετικά σημαντικός όταν πρόκειται να διασφαλίσουμε τα μάτια μας ξεκούραστα», εξηγεί η Rowena Lee, Leader του LED Business Group, Signify. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να επιλέγουν υψηλής ποιότητας LEDs που δεν έχουν ορατό τρεμόπαιγμα. Αυτή την καινοτομία προσφέρει η ομάδα επιστημόνων μας, αναπτύσσοντας ποιοτικά LED που αγαπούν οι καταναλωτές διότι δεν κουράζουν τα μάτια μας».