Ευνουχισμός ενέσκηψε στα μαθήματα του Λυκείου, με το πρόσχημα των δήθεν εκσυγχρονιστικών τάσεων και της ελαφρύνσεως των μαθητών από όγκον διδασκομένων μαθημάτων. Το αντίθετον ακριβώς έπρεπε να επιδιώκεται, ήτοι η διδασκαλία όσων ένεστιν δυνατότερον περισσοτέρων μαθημάτων. Δυστυχώς κάτι ανάλογον δεν στοχεύεται. Αντιθέτως επιδιώκεται ο περιορισμός εις το ελάχιστον των μαθημάτων δια να μη καταπονούνται οι μαθητές!! Όπως και η έναρξη των μαθημάτων την 9ην πρωινήν δια να κοιμώνται περισσότερον οι ήδη πνευματικώς μη εναργοί μαθητές!!!

Στις θέσεις του Υπουργείου αντιδρούν οι πάντες και δή υπεύθυνοι της παιδείας των νέων μας, όπως Φιλόλογοι για τον περιορισμόν των Αρχαίων Ελληνικών και την κατάργηση των Λατινικών, Θεολόγοι για την μη επιβαλλομένην διδασκαλίαν του μαθήματος, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Γεωλόγοι, Βιοεπιστήμονες. Δεν έμεινε και κανείς να μη αντιδρά. Και στο Υπουργείον αποφασίζουν ελάχιστοι. Πόσον γνώστες είναι;

Τα Αρχαία Ελληνικά είναι το μάθημα το οποίον εμπλουτίζει τον Νουν των Ανθρώπων νέων αλλά και επιστημόνων στο ορθώς και λογικώς σκέπτεσθαι. Διδάσκονται σε 280 Πανεπιστήμια της Υφηλίου, σε Δημοτικά Σχολεία γιατί είναι πηγή και φως γνώσεων και ορθής σκέψεως. Στην Ελλάδα είναι υπό διωγμόν!!!!

Στην Λατινικήν γράφονται διεθνώς τα ονόματα ζώων και φυτών. Στην Λατινικήν είναι γραμμένα τα ονόματα των φαρμάκων. Εμβριθείς Νομικοί μελετούν παλαιές Νομοθεσίες οι οποίες είναι γραμμένες στην Λατινικήν. Γιατί με αβασάνιστην σκέψη προτείνεται η κατάργηση αυτών;

Στο εξατάξιον Γυμνάσιον ημείς διδασκόμεθα και εξεταζόμεθα περίπου 17 μαθήματα!! Τι πάθαμεν;; Απλούστατα αποκτήσαμεν ένα ευρύτατον πεδίον γνώσεων, το οποίον τώρα είναι ανύπαρκτον για την νεολαίαν. Το Μέγα Ετυμολογικόν Ελληνικόν Λεξικόν έχει χιλιάδες διευκρινιστικές σημειώσεις στην Λατινικήν.

Επειδή οι εκάστοτε Υπουργοί κάμνουν πειράματα με την νεολαίαν, με το πρόσχημα ότι δήθεν θέλουν να καινοτομήσουν και να εκσυγχρονίσουν την παιδείαν, ενώ μάλλον το αντίθετον συμβαίνει, προτείνομεν.

Οποιαδήποτε αλλαγή στα Διδασκόμενα μαθήματα όλων των Τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αφού σταθεροποιηθούν σε ένα πρόγραμμα με πολλές ώρες Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας, Μυθολογίας και λοιπών αναγκαίων, δεν θα αλλάζουν από κανέναν Υπουργόν Παιδείας. Οποιαδήποτε αλλαγή θα αποφασίζεται εν ομοφωνία από την Βουλήν!!!! Τα πειράματα από ένα άτομον να σταματήσουν τελείως. Κατ’ αυτόν τον τρόπον έχουν γίνει πολλά λάθη- πλήγματα για την Γλώσσαν, όπως η κατάργηση του πολυτονικού από έναν Υπουργόν, κάποιον μεταμεσονύκτιον, χωρίς να το έχει ζητήσει κανείς και με την ψήφον μιάς δρακός νυστελέων Βουλευτών!! Τώρα αγοράζομεν πολυτονιστές για να γράφομεν σωστά Ελληνικά, εφ’ όσον δεν διδάσκονται στα Σχολεία. Πληρώνομεν συνάλλαγμα για ένα ασύγγνωστον λάθος. Κάποτε πρέπει να αποφασίζει η Βουλή και όχι μικρόν μέρος Βουλευτών.