Μια τιτάνια προσπάθεια διάσωσης από φιλόζωους ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής για μια φοράδα, τη «Χάιδω». Το άτυχο άλογο είχε χαθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο ιδιοκτήτης του είχε δημοσιεύσει αγγελία για την αναζήτησή του.

Το άλογο εντοπίστηκε από ψαρά που περνούσε με το καϊκάκι του στην περιοχή «Γερμανικά», στην πίσω πλευρά του βουνού του Κατακόλου, σε μια παραλία χωρίς πρόσβαση. Φιλόζωοι της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ilialive, κινητοποιήθηκαν από βραδύς, διαπίστωσαν πως το άλογο είχε αντοχές παρά τη μεγάλη εξάντλησή της χωρίς τροφή και νερό για μέρες και το πρωί της Δευτέρας στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης…

Η Χάιδω στάθηκε πολύ τυχερή στην ατυχία της. Σύμφωνα με πληροφορίες το άλογο είχε χαθεί πριν από περίπου 15 ημέρες. Ο ιδιοκτήτης όσο και αν έψαξε δεν μπορούσε να το βρει. Και πώς να το εντοπίσει όταν αυτό είχε κολυμπήσει μέσα στη θάλασσα και είχε φτάσει σε μια παραλία, που δεν είχε πρόσβαση άλλη πέραν της θάλασσας.


Το γεγονός ότι ένας ψαράς την εντόπισε το απόγευμα της Κυριακής, απέβη σωτήριο. Ενημέρωσε την Βάσω Ντοά από το Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου και πρώτη στην περιοχή έσπευσε η Ελένη Σιγούρου μαζί με άλλους πολίτες.

Η Κωνσταντίνα Κομιώτη συντόνισε εκείνη την πρώτη στιγμή την προσπάθεια και το πρωί – αφού διαπιστώθηκε πως η φοράδα μπορεί να αντέξει – στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου συμμετείχε με τους άντρες και τον εξοπλισμό της. Όταν διαπίστωσαν πως δεν είναι εφικτό να ανασύρουν το άλογο από την παραλία, αποφασίστηκε να το πάρουν από εκεί με τον ίδιο τρόπο που έφτασε…

Μέσω θαλάσσης. Όπως τόνισε ο ιδιοκτήτης του αλόγου κτηνοτρόφος, Ανδρέας Γατσινός, το άλογο είχε χαθεί 23 ημέρες. "Το έψαχνα παντού, είχα έρθει και εδώ.

Το άλογο πρέπει να βρίσκεται εδώ τουλάχιστον 15 ημέρες. Έφυγε μόνη της από το στάβλο. Από την στιγμή που έμαθα ότι το βρήκαν πήραν μια ανακούφιση, που είναι καλά και θα την έχω πάλι κοντά μου”.

Φωτογραφίες: ilialive