Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναφέρει:

"Ο πρωτογενής τομέας τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί κατ’ εξακολούθηση στην Αχαΐα. Αυτή τη φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρές καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις. Από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους υπέστησαν ζημιές θερμοκήπια, καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελαιόδεντρων κ.α.

​Οι αγρότες της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας έχοντας για άλλη μια φορά έλθει αντιμέτωποι με καταστροφές στις καλλιέργειες τους, αντιμετωπίζουν επιπρόσθετα και σοβαρές δυσκολίες στην υλοποίηση των απαραίτητων εκτιμήσεων από τις τοπικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, εξαιτίας των ελλείψεων σε επιστημονικό προσωπικό. Ο αριθμός των ζημιωθέντων παραγωγών ο οποίος προχωρεί σε αναγγελίες είναι τέτοιος ο οποίος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί επαρκώς. Ταυτόχρονα το περιορισμένο χρονικό περιθώριο στο οποίο καλούνταν να υλοποιηθούν οι δηλώσεις (έληξε στις 12/10) έκανε ακόμα δυσκολότερη την διενέργεια εκτιμήσεων εγκαίρως για τους παραγωγούς.

Με αυτές τις συνθήκες και γνωρίζοντας την ήδη επιβαρυμένη  κατάσταση στα εισοδήματα των αγροτών της περιοχής αυτής είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η άμεση και δίκαιη στήριξη των παραγωγών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

  1. Ποια μέτρα θα λάβει το Υπουργείο προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η καταγραφή, αποτίμηση και αποζημίωση των ζημιών τις οποίες υπέστησαν οι πληγέντες παραγωγοί;
  2. Είναι στην πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει σε παράταση της περιόδου δήλωσης των ζημιών; ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των ελλείψεων επιστημονικού προσωπικού στο τοπικό τμήμα ΕΛΓΑ;"