Σε κατάσταση επιφυλακής είναι η ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανακοίνωση που αναρτήθηκε από σελίδα του αναρχικού χώρου για την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή οι αναρχικοί ήθελαν να σκοτώσουν το φύλακα που ήταν στο φυλάκιο εκείνη την ώρα, βγάζοντας ένα μίσος και δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι για όλα. Ο αστυφύλακας ευτυχώς τους αντιλήφθηκε και πρόλαβε να μπει στο κτίριο, όμως η πρόθεση των αναρχικών για την επίθεση έχει φέρει αναστάτωση στην Ερμού και την τοπική ΕΛ.ΑΣ..

Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας τονίζουν στις συζητήσεις τους ότι είναι καθήκον της Αστυνομίας και του υπουργείου να προστατεύσει τους συναδέλφους τους από τέτοιες εγκληματικές πράξεις που ξεφεύγουν από όσα γνώριζαν μέχρι τώρα για τη δράση των αναρχικών οργανώσεων.

Παράλληλα, στα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης ψιθυρίζεται ολοένα και περισσότερο ότι η ανοχή που έχει επιδείξει το υπουργείο θα πρέπει να παύσει κάπου εδώ, πριν είναι αργά, αφήνοντάς τους να κάνουν τη δουλειά τους και να επιβάλουν την τάξη. Θεωρούν ότι μεγάλο ρόλο στην κλιμάκωση από κάθε άποψη τέτοιων επιθέσεων από τις αναρχικές οργανώσεις έχει παίξει η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου. 

Σημειώνουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Ομόνοιας της Αθήνας έγινε και νέα επίθεση αναρχικών σε αστυνομικό τμήμα που θύμισε σε πολλά την επίθεση στην Ερμού της Πάτρας. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι αναρχικοί δεν σκοπεύουν να σταματήσουν τις επιθέσεις τους.