Ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας 2018 - Θεσμός Αρχαίου Δράματος παρουσιάζει την παράσταση «Τρωικός Πόλεμος-Αγαμέμνονας, Αισχύλου/Ευρυπίδη» στην φιλόξενη σκηνή του Θεάτρου «Λιθογραφείον» την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23/10/2018 στις 21:30.

Η παράσταση «Τρωικός Πόλεμος-Αγαμέμνονας,Αισχύλου/Ευρυπίδη» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική σύνθεση του -διεθνούς φήμης συνθέτη και διευθυντή της Λυρικής Σκηνής-Γιώργου Κουμεντάκη παρουσιάστηκε στη σκηνή της οδού Φρυνίχου του θεάτρου Τέχνης και στο Θέατρο Θησείον σε sold out παραστάσεις.

Το έργο αποτελεί μια συρραφή πάνω στον "Αγαμέμνονα" του Αισχύλου και την "Ιφιγένεια" του Ευριπίδη. Μέσω μιας μουσικής δωματίου σε συνδυασμό με τρεις φωνές, δύο ηθοποιούς και έναν μουσικό (βιολί), ξετυλίγεται μπροστά μας η πορεία προς τον πόλεμο της Τροίας. Εξιστορείται η πορεία του Αγαμέμνονα, η αφορμή του πολέμου, η θυσία της κόρης του, ο ίδιος ο πόλεμος, την επιστροφή του στο Άργος και η τιμωρία που του επιφύλασσε η γυναίκα του. Αφορμή ο πόλεμος και η ίδια η φύση του. Τα αίτια μέσα από το λόγο των δυο τραγικών ποιητών.

Η παράσταση είναι υπο την αιγίδα του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή(ιδρυτικό μέλος της ομάδας Χρώμα μαζι με την Λυδία Κονιόρδου) και σε μουσική σύνθεση του διεθνούς φήμης συνθέτη και διευθυντή της Λυρικής σκηνής Γιώργου Κουμεντακη. Ερμηνεύουν ο Γιώργος Παπαπαύλου και η Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Συντελεστές: Συγγραφέας: Αισχύλος / Ευριπίδης. Αποσπάσματα
Μετάφρασης: Κ.Χ Μύρης
Σκηνοθεσία/φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής.
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κουμεντάκης.
Σκηνική εγκατάσταση: Γιώργος Μπούνιας.
Επιμέλεια Κοστουμιών: Βασιλική Σύρμα.
Κίνηση: Χριστιάνα Φελούκα
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Γκαζά
Παίζουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος 12€
Μειωμένο €10

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 26103283 94 - 6977347098