Πλάτες στον άνδρα της, για την κριτική που δέχθηκε για το σκάνδαλο Λεβίνσκι και το κατά πόσον έπρεπε να παραιτηθεί έβαλε η Χίλαρι Κλίντον.

Μιλώντας στην εκπομπή “CBS Sunday Morning” η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ επέμεινε ότι η υπόθεση δεν συνιστούσε κατάχρηση εξουσίας από μέρους του Μπιλ Κλίντον καθώς η Μόνικα Λεβίνσκι «ήταν ενήλικη».

Η Κλίντον υπερασπίστηκε τον άνδρα της απαντώντας αρνητικά στην ερώτηση κατά πόσον θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ύπατο αξίωμα της χώρας, όταν βγήκε στο φως η σχέση του με τη νεαρή τότε μαθητευόμενη στον Λευκό Οίκο πριν από 20 χρόνια. «Σε καμία περίπτωση», είπε.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης Κίρστεν Γκίλιμπραντ είχε πει πρόσφατα στους New York Times ότι ο πρώην πρόεδρος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Όμως η Χίλαρι Κλίντον όχι απλά τον υπερασπίστηκε, αλλά στη συνέντευξη στο CBS αντεπιτέθηκε προσπαθώντας να εκτρέψει τη συζήτηση: «Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής: Που βρίσκεται η έρευνα κατά του νυν προέδρου, εναντίον του οποίου έχουν γίνει πολυάριθμες καταγγελίες, τις οποίες απορρίπτει, αρνείται και γελοιοποιεί;» είπε αναφερόμενη στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις εις βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπιλ Κλίντον είχε παραπεμφθεί τότε για το σκάνδαλο με το ερωτηματικό της αποπομπής, αλλά τον απήλλαξε η Γερουσία και ολοκλήρωσε τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.