Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 5η Ανάβαση του Ομπλού από τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. 

Πρόκειται για ένα ποδηλατικό event που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε θεσμό. Στον αγώνα συμμετείχαν αρκετοί αθλητές του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών σε όλες τις κατηγορίες, φέρνοντας αρκετά καλούς χρόνους και ευοίωνα αποτελέσματα. Τόσοι οι νέοι αθλητές του ΠΟΠ, όσο και οι βετεράνοι ποδηλάτες της ομάδας έδειξαν ότι το αγωνιστικό επίπεδο του πατρινού σωματείου είναι αρκετά υψηλό και ότι η Πάτρα έχει παρόν και μέλλον στο συγκεκριμένο άθλημα. 

Στους άνδρες ο Χριστόπουλος και ο Γιαννούτσος πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, στους έφηβους κυριάρχησαν ο Λουκόπουλος και ο Κωστόπουλος, στους Μάστερ Α, ο Μπαζάρογλου και ο Μέτσης, στους Μάστερ Β ο Γεράκης και ο Τέκος, στους Μάστερ Γ' ο Χορταριάς και ο Δημούλας και στο open o Αναστασόπουλος και ο Μπακούρος. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΟΠ: "Με ποδηλατικό καιρό οι αθλητές εκκινησαν απο την κεντρική πλατεία (Γεωργίου Α΄) και με την άψογη συνεργασία της Τροχαίας Πάτρας βγήκαν από την πόλη χωρίς κανένα πρόβλημα. Οι αθλητές και οι συνοδοι απόλαυσαν την πανοραμική άποψη της Πάτρας από το ύψωμα του Ομπλου.