Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, φεύγοντας για την Νέα Υόρκη και το όνειρο της Αμερικής, το 1966. Το μόνο που είχε μαζί του ήταν μία φοιτητική βίζα για τις σπουδές του.

Πλέον αρκετά χρόνια μετά ο Κώστας Σπηλιάδης έχει κατακτήσει την κορυφή της διεθνούς γαστρονομίας, έχοντας στην ιδιοκτησία του τα πασίγνωστα εστιατόρια "Μilos", με όλα τους να έχουν ένα πελατολόγιο που περιλαμβάνει από διασημότητες μέχρι μεγιστάνες.

Ο Κώστας Σπηλιάδης είναι ένας ακτιβιστής επιχειρηματίας, με αριστερές καταβολές που έχει καταφέρει να φέρει το ψάρι στο προσκήνιο της γαστρονομία και της γκουρμέ κουζίνας.  

Ξεκίνησε την γαστρονομική του αυτοκρατορία πάνω από την παμπ Filoxenia που διατηρούσε για ένα χρόνο. Σήμερα κατέχει έξι εστιατόρια στην καρδιά του κόσμου, σε πόλεις όπως στο Μόντρεαλ, η Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι, το Λονδίνο, αλλά και στην Αθήνα  και ετοιμάζεται για το έβδομο κατά σειρά, στο Μανχάταν τον Φεβρουάριο του 2019 στον εμβληματικό νέο ουρανοξύστη στην 34th Street και 11th Avenue. 

Το όνομα των εστιατορίων του προέρχεται από το νησί των Κυκλάδων Μήλος και η συνταγή που ακολούθησε προς την επιτυχία στηρίζεται στην απλότητα της κουζίνας και στα πρώτης ποιότητας συστατικά. Τα φρέσκα ψάρια που φτάνουν τα εστιατόρια του καθημερινά από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο εκτίθενται σε βιτρίνα, ενώ ένας ειδικός συμβουλεύει τους πελάτες του για τον καλύτερο τρόπο μαγειρέματος του ψαριού που επιθυμούν. 


"Προσπάθησα να πάω πέρα από την μέχρι τότε εικόνα των ελληνικών εστιατορίων με τον μουσακά και να δημιουργήσω μια νέα κουλτούρα γύρω από το φαγητό" λέει ο ίδιος και συνεχίζει: "Η Ελλάδα είναι ευλογημένη με χιλιάδες νησιά, υπέροχα ψάρια και θαλασσινά, όπως όλη η Μεσόγειος. 

Γι αυτό ήταν λογικό για εμένα να φτιάξω μια κουζίνα που επικεντρωνόταν στους θησαυρούς της θάλασσας. Η μητέρα μου μια Ελληνίδα Κωνσταντινοπολίτισσα μόλις ήρθε στην Ελλάδα έφερε μια κοσμοπολίτικη αντίληψη για το φαγητό την οποία ακολούθησα στα Milos».

Η Πάτρα για αυτόν όπως λέει στις συνεντεύξεις του είναι ένα μεγάλο ψαρολίμανο...


Past Meets Present at Estiatorio Milos and Hudson Yards