Ο Κώστας Κατσουράνης φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΘΕΜΑ RADIO 104,6 και την εκπομπή «που είναι η μπάλα οέο».

Ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής και μέλος της χρυσής γενιάς του 2004 συζήτησε με τους Δημοσθένη Καρμοίρη, Δημήτρη Τυχάλα και Μιχάλη Μουσελίμη για την κατάσταση που επικρατεί στην Εθνική ομάδα από την κατάκτηση του Euro μετά σε όλους τους τομείς του ελληνικού αθλητισμού.

Η κατάσταση στην Εθνική ομάδα έχει κάπως σταθεροποιηθεί τον τελευταίο καιρό και ο κόσμος έχει επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στο γήπεδο. Η κατάσταση όμως λίγο καιρό πριν δεν ήταν η ίδια, με τον κόσμο αλλά και τους ποδοσφαιριστές να είναι απόμακροι από την Εθνική. Ο Κώστας Κατσουράνης υποστήριξε πώς:

«Από το 2004 η Ελλάδα μπήκε στην ποδοσφαιρική ελίτ. Στην συνέχεια έγιναν λάθος χειρισμοί αλλά δεν είναι η ώρα να το αναλύσουμε. Από όταν τα πράγματα άλλαξαν, εννοώντας την καινούργια ομάδα και τους καινούργιος προπονητές χρειαζόμαστε χρόνο. Υπάρχουν πολλοί νέοι καλοί ποδοσφαιριστές αλλά πρέπει να «δέσουν».

Η Εθνική χθες ήταν μέτρια έως κακή αλλά σημασία έχει ότι πήρε τους τρεις βαθμούς. Είναι πολύ σημαντικό στην κακή σου μέρα να καταφέρνεις να κερδίζεις και στην κακή σου μέρα. Σημασία όμως έχει ότι πήρε τους 3 βαθμούς».

Η «χρυσή γενιά» του 2004 έχει πολλές φορές εκφράσει την απογοήτευση της για το ότι δεν έχει κάποιον ρόλο στην ΕΠΟ. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, ήταν ξεκάθαρος για το θέμα: «Τα παιδιά που ήταν το 2004 στην ομάδα θα έπρεπε να διοικούν την ΕΠΟ.

Νομίζω σε κάθε άλλη χώρα, αυτοί θα πλαισίωναν την ομοσπονδία. Εφόσον αυτό δεν συμβαίνει, δεν έχω να πω κάτι. Δεν μου έχει γίνει ποτέ καμία πρόταση ούτε καν για… φροντιστής οπότε ότι και να πω δεν έχει σημασία. Εάν είχαμε τεχνογνωσία σαν χώρα δεν θα συζητούσαμε κάτι τέτοιο τώρα».

Για την έναρξη της Β’ Εθνικής κατηγορίας και τον ρόλο του ως διοικητικό στέλεχος στην Παναχαϊκή ο Κατσουράνης ανέφερε: «Πιστεύετε ότι εάν κάποια παιδιά από εμάς ήταν στην ΕΠΟ θα ξεκινούσε η Α’ κατηγορία χωρίς να ξεκινήσει η Β’… Προφανώς και όχι.

Σημασία για εμένα έχουν τα μικρά παιδιά της Παναχαϊκής πόσο μάλλον η Κ15 που είναι το μέλλον της ομάδας. Το πρώτο εκτός που παίξαμε κερδίσαμε μια ομάδα από την Ξάνθη. Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε παιχνίδια με Ολυμπιακό και Λεβαδειακό στο τέλος του μήνα. Ο σύλλογος οικοδομείται αυτή την στιγμή, τον χτίζουμε.

Νομίζω είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχουμε κανέναν δανεικό παίκτη. Πάμε με βάση τις υποδομές και τις ακαδημίες χωρίς καμία οικονομική άνεση. Εάν αυτή η κατάσταση αλλάξει πιθανόν να γίνει χωρίς εμένα».