Μπορεί να έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από τον Δήμο για την καθαριότητα στην Πάτρα και γενικότερα για την καλύτερη εικόνα των κοινόχρηστων χώρων της, όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. 

Το αποτέλεσμα λοιπόν λέει ότι υπάρχουν αρκετά σημεία της Πάτρας που η εικόνα τους δεν είναι κολακευτική ούτε για την πόλη, ούτε για το έργο της δημοτικής αρχής. Κύριος υπεύθυνος για διαπίστωση αυτή είναι τα κλαδιά που βλέπετε στην φωτογραφία.

Όχι βέβαια τα συγκεκριμένα, αλλά γενικότερα τα κλαδιά που πεταμένα σε διάφορες γωνίες ή έξω από τους κάδους ανακύκλωσης ήταν το κυρίαρχο στοιχεία σε πολλές γειτονιές και συνοικίες της Πάτρας. 

Ξεκίνησε, ως φαινόμενο, από τα τέλη της περασμένης άνοιξης, όταν τα συνεργεία του δήμου έκοβαν τα κλαδιά από τα δέντρα, αφήνοντας τα πεταμένα σε διάφορα σημεία της Πάτρας. Συνεχίστηκε το καλοκαίρι όταν ορισμένα σημεία από αυτά μετατράπηκαν σε εστίες μόλυνσης και το βλέπουμε ακόμα και τώρα που έχουμε φτάσει στους φθινοπωρινούς μήνες. 

Φυσικά για την κατάσταση αυτή δεν φταίει μόνο ο Δήμος. Φταίνε και αρκετοί πολίτες που πετούν κλαδιά και χορτάρια από τα οικόπεδα τους έξω από τους κάδους. Η ουσία όμως είναι ότι εικόνες σαν και και αυτές δεν κολακεύουν την Πάτρα.

Και η αλήθεια είναι ότι τέτοια λοφάκια από κλαδιά σαν αυτό που εντοπίσαμε στο πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων μπορεί να βρει σε πολλά σημεία της πόλης. Πού οφείλεται; Δεν θα πρέπει να γίνει κάτι για να σταματήσει το όλο φαινόμενο;