Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Χιου Χέφνερ, οι θαυμαστές του θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν κομμάτια από την περιουσία του ιδρυτή του Playboy.

Από τις 30 Νοεμβρίου, τα αντικείμενα που ανήκαν στον Χέφνερ, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης μεταξωτής μαύρης πιτζάμας του, την κατακόκκινη κοντή ρόμπα του και το καπέλο του καπετάνιο – το οποίο συχνά φορούσε στις φωτογραφήσεις ο επιχειρηματίας – θα πουληθούν σε δημοπρασία διάρκειας δύο ημερών από τον οίκο Julien’s.


Η περιβόητη ρόμπα του ιδρυτή του Playboy εκτιμάται ότι θα πουληθεί για 5.000 δολάρια, ενώ οι πιτζάμες του πιθανόν να πιάσουν το ποσό των 1.000 με 2.000 δολαρίων.

Όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο Ίδρυμα Hugh M. Hefner, το οποίο ιδρύθηκε το 1964 για να υποστηρίξει τις πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα.


«Παρόλο που έχτισε την εταιρεία του μετατρέποντάς την σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες παγκοσμίως στην ιστορία, την ίδια ώρα μιλούσε ανοιχτά για κοινωνικά σεξουαλικά και αστικά δικαιώματα. Ο πατέρας μου ζούσε μια πολυτελής ζωή ως εκδότης, κοινωνικός και πολιτιστικός πρωτοπόρος και άφησε μια κληρονομιά που το ίδρυμά του θα διαιωνίσει» ανέφερε σε δήλωση η κόρη του Χέφνερ, Κρίστι, που είναι τώρα πρόεδρος οτυ ιδρύματός του.

«Με μεγάλη μας περηφάνια ανακοινώνουμε πως το 100% των εσόδων από τις δημοπρασίες θα ωφελήσει το ίδρυμα που εργάζεται για να προωθήσει την δέσμευση του για τα ατομικά δικαιώματα σε μια ελεύθερη κοινωνία» πρόσθεσε.


Άλλα αντικείμενα του Χέφνερ προς πώληση περιλαμβάνουν μία από τις περιβόητες πίπες του, ένα πλήρες σετ περιοδικών Playboy (εκτιμάται ότι αξίζουν 20.000 – 40.000 δολάρια), ένα γνήσιο κλειδί Playboy Club, το Hollywood Walk of Fame Star από το αρχοντικό και τα μανικετόκουμπά του με το λογότυπο του Playboy.

Η έκθεση των κομματιών που θα δημοπρατηθούν είναι ανοιχτή για το κοινό για 4 ημέρες, ξεκινώντας από τις 26 Νοεμβρίου.

Στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό People, πριν τον θάνατό του, ο Χέφνερ είχε αποκαλύψει πως άρχισε να φορά αυτές τις πιτζάμες τις πρώτες ημέρες του Playboy για να είναι «άνετα», αλλά ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν σύμβολο της εικόνας του.

«Ήταν τις πρώτες ημέρες στο αρχοντικό στο Σικάγο» είχε πει. «Ένιωθα άνετα με αυτές. Και μετά σκέφτηκα πως έδειχναν ωραίες και έναν τεμπέλη τύπο. Έγιναν κάτι σαν στολή. Τώρα έχω περίπου 50 τέτοιες πιτζάμες».

Ο Χέφνερ πέθανε σε ηλικία 91 ετών στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο αρχοντικό του εξαιτίας καρδιακής ανακοπής και αναπνευστικής ανεπάρκειας, μετά από σηψαιμία – λοίμωξη του αίματος – και e-coli.

Φωτογραφίες: AP, Splash News