Το ρητό λέει πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», όμως στον αθλητισμό και δη στην Ευρωλίγκα, δε βρίσκει την παραμικρή ίσως εφαρμογή. Ο Ολυμπιακός, έλαμψε με τη νίκη και κυρίως την εμφάνισή του απέναντι στη Χίμκι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στη Μόσχα, όμως ο Γιώργος Πρίντεζης, γνωρίζει πως δεν είναι ώρα για ενθουσιασμούς, όπως δε θα ήταν άλλωστε και για απογοήτευση, αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα είχαν καταφέρει στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μιλώντας στο sportfm, ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων», χαρακτήρισε καλή νίκη και τίποτε άλλο τη χθεσινή βραδιά, εξήρε τον… συγκάτοικό του στη θέση «4» και MVP της χθεσινής αναμέτρησης, Αλέξανδρο Βεζένκοφ και χάραξε το στίγμα για τη συνέχεια της σεζόν.

-Ο τρόπος που ήρθε η νίκη, ξεπέρασε ίσως και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη…

«Ήταν μία καλή νίκη, αλλά σαν ομάδα θα πρέπει να κρατάμε όλοι χαμηλά τον πήχη γιατί θεωρώ πως αυτή ίσως να μην ήταν η πραγματική μας εικόνα για την εποχή, αλλά και αποτέλεσμα της υπερβολικής συγκέντρωσης που είχαμε. Παίξαμε πάρα πολύ ομαδικά, αλλά θέλουμε ακόμα πάρα μα πάρα πολύ δουλειά και έχουμε δρόμο. Η νίκη απλά μας δίνει λίγη ηρεμία και λίγο περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε. Ήταν μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση, όμως σίγουρα θα υπάρχουν και βραδιές που δεν θα είναι έτσι».

-Πόσο δύσκολο ήταν μέσα σε λίγες ημέρες να βελτιώσετε σε τόσο σημαντικό βαθμό τις αγωνιστικές αδυναμίες που δείξατε στα φιλικά, αλλά και στα ματς με τον Χολαργό;

«Γνωρίζουμε ποιες είναι και δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτές. Η ομάδα σπαταλάει πολύ ενέργεια στην επίθεση, με πολύ κίνηση, βγάζει πολύ όμορφους αυτοματισμούς και είναι λογικό στην άμυνα να μην υπάρχει η ίδια ενέργεια σε όλα τα παιχνίδια. Θα πρέπει όμως όταν είναι σημαντικά να δείχνουμε την κατάλληλη συγκέντρωση και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού».

-Το ντεμπούτο ήταν ιδανικό και για τον Βεζένκοφ, με τον οποίο θα παίζεται φέτος στο «4»…

«Να είναι πάντα καλά και φτου φτου μην τον ματιάσω (σ.σ. γέλια). Είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ και έχει μεγάλη ποιότητα ως παίκτης. Ξέρει πολύ μπάσκετ και ήταν εξαιρετικός. Μακάρι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσει έτσι, κυρίως γι’ αυτόν, αλλά και για… μένα (σ.σ. γέλια)».

-Σας περιμένουν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου στην Ευρωλίγκα άλλα έξι πολύ δύσκολα ματς στην διοργάνωση. Παρότι είστε νέα ομάδα νιώθετε πίεση για άμεσα αποτελέσματα, ή από τη στιγμή που ξέρουμε πως όλα κρίνονται τον Απρίλιο, δεν τα σκέφτεστε και τόσο;

«Τα επόμενα παιχνίδια όπως και αυτό με τη Χίμκι είναι πράγματι πολύ δύσκολα. Χρειάζεται ένας συνδυασμός, εμφανίσεων και νικών. Σίγουρα το θέμα είναι να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ως ομάδα τον Απρίλιο, όμως για να φτάσεις μέχρι εκεί πρέπει να κερδίζεις τώρα. Αν βγούμε… όγδοοι ή δε μπούμε στα πλέι οφ, δε θα έχει καμία σημασία πως θα παίζουμε τότε».

-Έχοντας ζήσει τόσες πρεμιέρες και ομάδες του Ολυμπιακού στην αρχή της προσπάθειάς τους, τι αίσθηση σου έχει αφήσει η φετινή;

«Η φετινή ομάδα είναι καινούργια. Δεν θέλω ούτε εμείς, ούτε ο κόσμος να έχει τεράστιες προσδοκίες λόγω της σημερινής εμφάνισης. Πάρα πολύ παίκτες είναι νέοι στην Ευρωλίγκα, πάρα πολλά πράγματα που κάνουμε είναι καινούργια και άγνωστα, θέλει πάρα πολύ υπομονή απ’ όλους μας. Υπομονή και πίστη για να δείξουμε αυτά που πραγματικά μπορούμε να δείξουμε ως ομάδα».