Θα υποδυθεί την Κατίνα στις «Μάγισσες της Σμύρνης» και παρά τους δεκάδες ρόλους που έχει κάνει η ίδια παραμένει αυθεντική!

Η Σμαράγδα Καρύδη σε πρόσφατη συνέντευξη της μίλησε για τον λόγο που δεν έχει πάρει την απόφαση να κάνει οικογένεια και παιδιά. Λόγω καριέρας ή είναι η ζωή που κάνει, λες και παρατείνει την εφηβεία της;

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Είναι μια παράταση της εφηβείας. Στην πραγματικότητα, το θέμα του γάμου είναι το παιδί, γιατί οι σχέσεις που έχω κάνει είναι σαν γάμοι. Στις μακροχρόνιες σχέσεις μου δεν κάνει ο καθένας τη ζωούλα του. Απλώς υπάρχει η αίσθηση ότι μπορείς να φύγεις αν τσακωθείς και δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα. Περιουσιακά, σόι... όλα αυτά που τα θεωρώ πολύ αντιερωτικά σε έναν γάμο, και κυρίως παιδί. Το παιδί είναι όλη η ευθύνη κι αυτό θεωρούσα πάντα ότι θα με έπνιγε, η ευθύνη για το παιδί.

Επίσης ανακάλυψα ότι είμαι λίγο σπαστικιά, το κατάλαβα με τα ζώα. Τώρα σκέφτομαι ότι έχω αφήσει τον Γιάννη (σ.σ. τον σκύλο της, τον οποίο λατρεύει) μόνο του. Σκέψου να είχα αφήσει ένα παιδί. Η ευθύνη και η έννοια θα με έπνιγαν. Δεν θα έκανα τα πράγματα που ήθελα, νομίζω, με ένα παιδί. Δεν θα ήμουν μια μάνα που θα μπορούσε να τα ισορροπήσει. Είμαι και συγκεντρωτική, πολύ... σπάω νεύρα δηλαδή, που αυτό δεν το είχα παλιά. Θέλω όλα να περάσουν από τα χέρια μου, πιστεύω ότι κανείς δεν το κάνει τόσο καλά όσο εγώ, οπότε καταλαβαίνεις τι θα πάθαινα με τα παιδιά», λέει η ηθοποιός στο περιοδικό Γυναίκα.