Πάρκο σκύλων σκοπεύει να φτιάξει ο Δήμος Πατρέων και έχει στα σχέδια του να το υλοποιήσει άμεσα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr o Δήμος Πατρέων θέλοντας να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό χώρο για τους φιλόζωους που βγάζουν τα σκυλάκια τους βόλτα στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, πρόκειται να φτιάξει ένα πάρκο το οποίο θα είναι ειδικά φτιαγμένο για τα τετράποδα. 

Συγκεκριμένα, θα είναι περιφραγμένο και θα περιέχει ειδικό εξοπλισμό για το παιχνίδι των σκύλων, δίνοντας την δυνατότητα στα τετράποδα να παίζουν αμέριμνα. Παρόμοιος χώρος υπάρχει σε αρκετούς Δήμους της χώρας, όμως στην Πάτρα, μέχρι ώρας δεν έχει υπάρξει ποτέ. 

Το πάρκο αυτό το έχει στα σχέδια του ο Δήμος να το φτιάξει λίγο πριν από το τέλος του έτους. Οι χώροι που έχουν τεθεί υποψήφιοι για να φιλοξενήσουν το πάρκο ζώων είναι διάφοροι, όμως, ο πιθανότερος είναι αυτός του Νότιου Πάρκου. Ένας χώρος που είναι αρκετά μεγάλος και ήδη σε αυτόν πηγαίνουν αρκετοί φιλόζωοι βόλτα τα σκυλάκια τους. 

Το πάρκο σκύλων θα βοηθήσει και στην επίλυση του προβλήματος που είχε παρατηρηθεί, όταν γονείς μικρών παιδιών έκαναν τα παράπονα τους για την παρουσία σκύλων που αφόδευαν ή ουρούσαν στους χώρους που έπαιζαν τα ανήλικα. 

Όπως και να έχει είναι ένα έργο που θεωρείται απαραίτητο από την δημοτική αρχή η οποία ταυτόχρονα, πάνω στο θέμα των ζώων, ψάχνει να βρει μία λύση για το θέμα της δημιουργίας καταφυγίου για τα αδέσποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μεγάλη μερίδα φιλόζωων έχει ανοίξει εδώ και μήνες μέτωπο με την δημοτική αρχή και την πολιτική του και έτσι στον Δήμο σκοπεύουν να δώσουν ιδιαίτερο βάρος τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος της θητείας τους, πάνω στο θέμα ζήτημα των ζώων και των αδέσποτων.