Αυτή την εβδομάδα στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καταγμάτων στους ηλικιωμένους από κοινού διοργανωμένη από την «Ελληνική Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας» και το «Δίκτυο Ευπάθειας και Καταγμάτων Ελλάδος FFN Greece», συνδιοργανώνουν με την «Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία» (Παράρτημα Πάτρας) και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Οι καθηγητές κ.Καρδαμάκης και κ. Παναγιωτόπουλος φιλοξένησαν τους 120 προσκεκλημένους (από πανεπιστήμιο, ΚΑΠΗ, Άλμα Ζωής, Αγκαλιάζω, Φροντίζω, ΕΛΕΑΝΑ, το "σπίτι ημέρας", φοιτητές, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των οργανισμών υγείας της περιοχής) και ανέπτυξαν απλές συμβουλές για τα οστεοπωροτικά κατάγματα (κ. Κουζέλης) καθώς και ειδικότερα για τους ογκολογικούς ασθενέις τρίτης ηλικίας (κα. Πομώνη), δίνοντας βαρύτητα στο ρόλο των φροντιστών (κ. Μέντης) μέσα σε ένα χαοτικό αλλά ελπιδοφόρο σύστημα υγείας (κα. Ζαφειροπούλου). Το διαδραστικό εργαστήρι που ακολούθησε με απλές συμβουλές όσον αφορά την πρόληψη των καταγμάτων στο σπίτι (κα. Ξένου) αλλά και τις ασκήσεις αυτοβοήθειας των ηλικιωμένων (κα. Δρίζη) ενθουσίασε το κοινό της τρίτης ηλικίας.

Ευελπιστούμε σε μελλοντικές πρωτοβουλίες τέτοιου είδους προτάσσοντας τόσο τους ηλικιωμένους όσο και την συνέργεια επιστημονικών εταιριών και τοπικών φορέων υγείας και πρόνοιας στην πόλη μας!