>Για πολλούς δεδομένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακαλάρου για τον Δήμο της Πάτρας.
 
Μπορεί οι κύκλοι του γνωστού επιχειρηματία και προέδρου της Παναχαϊκής να τηρούν σιγή ιχθύος για το όλο θέμα, όμως, ήδη έχουν γίνει οι σχετικές βολιδοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η κοινωνία και το σύνολο της δείχνει μία θετική αντιμετώπιση στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του. 
 
Παράλληλα, πέρα από τις βολιδοσκοπήσεις αυτές, υπάρχει και ένα σημαντικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που "πιέζει" για τον κατάλληλο υποψήφιο, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, θα πρέπει να είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που να μπορεί να πείσει το εκλογικό σώμα για την δυναμική που θα είναι σε θέση να φέρει στην ανάπτυξη αυτού του τόπου. 
 
Το πιο κατάλληλο πρόσωπο σε αυτό θεωρείται από πολλούς ο Κώστας Μπακαλάρος, έχοντας ένα κοινωνικό εύρος στην υποψηφιότητα του, ταιριάζοντας απόλυτα με την οπτική της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, για ανεξάρτητους και αυτόνομους δήμους.
 
Οπότε ο Κώστας Μπακαλάρος όλα δείχνουν ότι θα κατέβει αυτόνομα, έχοντας ταυτόχρονα και την έμμεση ή άμεση στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά και φυσικά του κόσμου της Παναχαϊκής, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου, πίνει νερό στο όνομα του.