Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου στην Πάτρα. 

Μιλάμε για το Α' Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού, σε μία διοργάνωση που θα γίνει από τον Ελληνουκρανικό Σύλλογο Φιλίας, στην Περιβόλα. Στην διοργάνωση αυτή συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων που την Πέμπτη στις 10 Οκτώβρη έκλεισαν 42 χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Πάτρας. 

Ο υπεύθυνος των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρών, Χρήστος Γιαννόπουλος, μιλώντας για το Α' Αντάμωμα Απόδημου Ελληνισμού τόνισε: "Χορεύουμε και ανταμώνουμε, μεταφέροντας πανανθρώπινες αξίες, αξίες για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο κόσμο, για ένα κόσμο με δικαιοσύνη, με έναν  κόσμο χωρίς πολέμους, με ειρήνη, ιδιαίτερα σε μια περιοχή που ζούμε που είναι ταραγμένη, με του γειτονικούς λαούς μπορούμε να πιαστούμε από το χέρι και να χορέψουμε και όχι να πολεμάμε". 

Μια ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στην ομογένεια και στον απόδημο ελληνισμό βρέθηκε στην Πάτρα, το mynima-hellas και με αφορμή την εκδήλωση που είναι να γίνει την Κυριακή στις 13 Οκτωβρίου προχώρησε σε ένα αφιέρωμα στα Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού, παίρνοντας συνέντευξη από τον Χρήστο Γιαννόπουλο, την Ζιάκου Ιωάννα Υπευθυνη του  παραρτήματος Ταραμπούρα και την Ζαρναβαλου Σταυρούλα, υπεύθυνη του Παιδικού Τμήματος. 

Το αφιέρωμα καταγράφει αναλυτικά την πορεία των Χορευτικών Τμημάτων του Δήμου Πατρέων, αναδεικνύοντας τον ρόλο που έχει όλα αυτά τα χρόνια στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της αχαϊκής πρωτεύουσας, αποτελώντας μια κυψέλη πολιτισμού. 

Δείτε το video. 


Χορευτικό Δήμου Πατρέων: 42 χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικα δρώμενα