Πλήθος κόσμου, φιλότεχνο κοινό της πόλης, επώνυμοι και μη, έδωσαν το παρών στα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών στο Επιμελητήριο Αχαΐας, της Ομάδας Αλληλεγγύης Καλλιτεχνικών Εικαστικών Τεχνών ΑΝΑΤΑΣΗ ART που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Το κοινό θαύμασε από κοντά τις δημιουργίες των καλλιτεχνών αγκαλιάζοντας την όλη προσπάθεια που γίνεται για την Κιβωτό της Αγάπης.


Κατά την εκδήλωση προλόγισε η κ. Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, η οποία μίλησε για την προσωπικότητα και το ήθος των δυο δημιουργών της Ομάδας ΑΝΑΤΑΣΗ ART κ. Σοφίας Πουλή και κ. Γεώργιου Μπαμπίλη, και αναφέρθηκε στους 18 καταξιωμένους καλλιτέχνες, οι οποίοι παρουσιάζουν μια κεφαλαιώδη πτυχή της τέχνης, από την παραστατική ζωγραφική έως την αφαίρεση.

Μετά το λόγο πήρε ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ο οποίος συνεχάρη τους δημιουργούς της νέας Εικαστικής Ομάδας ΑΝΑΤΑΣΗ ΑRT ευχόμενος σε όλους υψηλές επιτυχίες.

Ακολούθησε ομιλία από την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ομάδας ΑΝΑΤΑΣΗ ART κ. Σοφία Πουλή, η οποία αναφέρθηκε στην ιδέα που τελικά υλοποίησαν μαζί με τον Γεώργιο Μπαμπίλη, στη γέννηση αυτής της Ομάδας Αλληλεγγύης Εικαστικών Τεχνών την οποία θα υπηρετήσουν με ζήλο και ήθος. Έπειτα ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος πραγματοποίησε τον αγιασμό στην Αίθουσα. Στη συνέχεια έγινε επίδοση επαίνων στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση με γευστικά εδέσματα και ποτό.


Στην Έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:

ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΜΠΑΜΠΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ, ΠΡΕΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΜΙΡΑΛΗ ΑΛΙΚΗ, ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΛΗ ΤΙΝΑ , ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΟΥΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΗΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΞΑΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙΜΩΝΑΣ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΝΑΓΙΑ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Την όμορφη επιμέλεια και το εξαιρετικό στήσιμο των γλυπτών της Αίθουσας, είχε αναλάβει ο εικαστικός δημιουργός Γεώργιος Μπαμπίλης ενώ το Performance η Ερατώ Μπερλέμη.

Να σημειώσουμε πως η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 14 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.