Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή μετά την είδηση πιθανού κρούσματος της νόσου των λεγεωνάριων σε νεαρή, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Αγρινίου. Πρόκειται για μια 21χρονη που έκανε την πρακτική της στο Νοσοκομείο και είναι κάτοικος της Δ.Ε Θεστιέων. Την είδηση μας επιβεβαίωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr η κατάσταση της 21χρονης δεν εμπνέει ανησυχία.

Η νόσος των λεγεωνάριων εμφανίζει συμπτώματα με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία, πόνο στους μυς, που στην συνέχεια εξελίσσονται σε ξηρό βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και βαριάς μορφής πνευμονίας. Τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν ακόμη και σε διάστημα δέκα ημερών, ενώ η πλειονότητα των ασθενών απαιτείται να νοσηλευθεί, αν και δεν νοσούν όλοι, αφού κάποιοι το αντιλαμβάνονται ως βαρύ κρυολόγημα.

Σημειώνεται ότι το βακτήριο που την προκαλεί, εντοπίζεται σε συστήματα νερού, ενώ αποικίζει σε συστήματα ύδρευσης, όπως και το δίκτυο παροχής θερμούς ή κρύου νερού. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν επίσης ότι το σύστημα του κλιματισμού του νοσοκομείου είναι ασφαλές, άρα αποκλείεται να προέκυψε από εκεί μιας και πάρθηκαν και σχετικά δείγματα και οι έρευνες στράφηκαν σε άλλες αιτίες όπως το δίκτυο ύδρευσης στο Παναιτώλιο ή στο σπίτι της, σε κλιματιστικά και άλλες αιτίες και σε σημεία που επισκεπτόταν η νεαρή κοπέλα

ΠΗΓΗ: agriniosite.gr