Μια νέα πλατεία με τους αντίστοιχους πεζόδρομους, πρόκειται να είναι έτοιμη σε λίγο καιρό από τώρα, στην Πάτρα. 

Πρόκειται για το χώρο που θα διαμορφωθεί σε πλατεία και θα αξιοποιηθεί, στο κάτω μέρος της Αγίας Σοφίας, εκεί που ήταν κάποτε το αλσάκι της περιοχής. Το αλσάκι αυτό κατατμήθηκε και σε τμήμα του ανεγέρθηκε κτίριο για τη στέγαση και τη λειτουργία σούπερ μάρκετ. 

Όπως είχε γράψει παλιότερα το patrasevents.gr, η δημοτική αρχή είχε στα σχέδιά της να προχωρήσει στον εναπομείνοντα χώρο στη διαμόρφωση πλατείας και πεζοδρόμων, αξιοποιώντας έτσι το οικόπεδο και προσφέροντας έναν ακόμα χώρο αναψυχής στους πολίτες της Πάτρας. 

Τα σχέδια αυτά μετατρέπονται σε πράξη, με τις διαδικασίες για το ξεκίνημα του έργου να βρίσκονται στην τελική ευθεία. Ο χώρος περιβάλλεται από τις οδούς Αγία Σοφία, Ιωαννίνων και Θράκης, είναι αρκετά μεγάλος και έχει όλες τις δυνατότητες για να αξιοποιηθεί από την Πάτρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει σχεδιαστεί θα διαμορφωθεί πλατεία και πεζόδρομοι, με παρεμβάσεις και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, με τον εμπλουτισμό πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και την πρόβλεψη δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες. 

Συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση ενός πάρκου και τη μετατροπή του χώρου που αυτή τη στιγμή είναι κάτι σαν σκουπιδότοπος, σε έναν πνεύμονα πρασίνου. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί χώρος περιπάτου, σύγχρονη παιδική χαρά - παιδότοπος, αλλά και τμήμα στίβου μάχης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να αθληθούν. 

Η πλατεία - πάρκο που θα διαμορφωθεί στο πρώην άλσος της Αγίας Σοφίας, θα είναι διαθέσιμη και για πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής. Η μελέτη προβλέπει εργασίες επίστρωσης για την κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρόμων, την τοποθέτηση παγκακιών και καλαθιών για σκουπίδια, εργασίες πρασίνου, αλλά και την κατασκευή ραμπών πρόσβασης στους πεζόδρομους περιμετρικά της πλατείας για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. 

Ένας χώρος, που είχε συνδεθεί επί δεκαετίες με την αναψυχή για τους κατοίκους της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Αλεξίού και ήταν για αρκετό καιρό αναξιοποίητος, διαμορφώνεται και πάλι σε πάρκο, σε μία όαση πρασίνου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλη την περιοχή να αναβαθμιστεί.