• Γαρίδες 15-20 τεμ αποφλοιωμένες μεγάλες
  • Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
  • Μαργαρίνη 3 κουταλιές σούπας
  • Κρεμμύδι 1 ξερό κομμένο ροδέλες
  • Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Πιπεριές κόκκινες-κίτρινες από 2 τεμ κομμένες ροδέλες
  • Ντομάτες αποφλοιωμένες 1 κούτι
  • Καυτερή πάπρικα 1 πρέζα
  • Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κόλιανδρο 1/2 κουταλάκι γλυκού ξερό
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
  • Κάρυ 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Τζίντζερ φρέσκο 1 μικρό κομματάκι τριμμένο

Οδηγίες

Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την μαργαρίνη, την καυτερή πάπρικα και την γλυκιά να βγάλουν το άρωμά τους και σοτάρουμε αρχικά τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τον κόλιανδρο, το κάρυ και το τζίντζερ κι αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τις γαρίδες , αφήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμη (ανάλογα με το μέγεθος τους), κατεβάζουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

*Αν θέλετε μπορούμε στο τέλος 2 λεπτά πριν αποσύρουμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα.

Πηγή: chefoulis.gr