Ένας πραγματικός ήρωας έφυγε από τη ζωή, ένας άνθρωπος που είχε σώσει πάνω από 5.000 πρόσφυγες, σκορπίζοντας τη θλίψη στο πανελλήνιο. 

Ο λόγος φυσικά για τον αξιωματικό του Λιμενικού, Κυριάκο Παπαδόπουλο που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 44 ετών.

Ήταν γνωστός και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, έχοντας ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 στη Μυτιλήνη, σώσει χιλιάδες ανθρώπους που ταξίδευαν από τα παράλια της Τουρκίας με τις βάρκες με την ελπίδα ότι θα κατάφερναν να φτάσουν στα ελληνικά ύδατα. 

Ο πρόεδρος των Λιμενικών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας - Φωκίδας Μιχάλης Κωστάκης, που τον γνώριζε προσωπικά και ήταν φίλοι, σε ανάρτησή του στο facebook τον αποχαιρετά ως εξής: "Καλό ταξίδι Κυριάκο σειρά μου είναι απίστευτο. Μεταφέρω αυτούσια την αφιέρωση που μου έκανες πριν  δύο χρόνια 09/10/2016:

Μιχάλη Κωστάκη σε ευχαριστώ πολύ που στηρίζεις όλο αυτό τον καιρό μέσω της ΠΟΕΠΛΣ την προσπάθεια που καταβάλουν τα πληρώματα των σκαφών του Αν. Αιγαίου. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εκλογές της Ένωσης σου τόσο του συνδυασμού που συμμετέχεις "Νότιο Δυτική Ελλάδα μπροστά", όσο και σε σένα προσωπικά".