Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 αναχωρεί για τη Μεγαλόνησο η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», επίσημη προσκαλεσμένη της Επισκοπής Λεμεσού και της ονομαστής Βυζαντινής χορωδίας της πόλης «Ρωμανός ο Μελωδός».

Ο Βυζαντινός χορός της πόλης μας θα συμμετέχει στις 2ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμή των Λεμέσιων Αγίων, της μεγαλύτερης  εορτής και πανηγύρεως της πόλης της Λεμεσού. Η 30μελής χορωδία του Φωκαέως θα ψάλλει την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 το βράδυ στη ιερή αγρυπνία που θα γίνει προς τιμή των Αγίων της πόλης, υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου χοράρχη της  κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, μαζί με τον Βυζαντινό χορό «Ρωμανός ο Μελωδός», χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου.

Επίσης, το Σάββατο το πρωί ο χορός θα παρουσιάσει την συναυλία του, ένα μουσικό δώρο προς τον Επίσκοπο Λεμεσού, πριν το τιμητικό τραπέζι που θα παραθέσει ο Επίσκοπος και τα μέλη της Κυπριακής χορωδίας «Ρωμανός ο Μελωδός» στους προσκεκλημένους χορωδούς και συνοδούς της γνωστής Πατρινής χορωδίας του Φωκαέως.

Την χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς» συνοδεύει στο ταξίδι της στην Κύπρο ο πρόεδρός της κ. Γεώργιος Βέργος και πολλοί φίλοι της. Ο χορός θα διαμείνει στην Λάρνακα και κατά την διάρκεια της 4ήμερης παραμονής του στο νησί, θα επισκεφθεί επίσης την Πάφο και τη Λευκωσία, στα πλαίσια και άλλων μουσικών προσκλήσεων που έχει, θαυμάζοντας και τα ιστορικά κειμήλια και απολαμβάνοντας επίσης τα αξιοθέατα της όμορφης Κύπρου.