Σε "ηλεκτρισμένη" ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, την Δευτέρα στις 8 Οκτωβρίου. 

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης οι μουσικοί της μπάντας του Δήμου, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας, ξεσπώντας κατά της δημοτικής αρχής και κατηγορώντας τον Κώστα Πελετίδη για κοροϊδία. 

Σύμφωνα τα όσα έλεγαν οι μουσικοί της μπάντας σε έντονο ύφος ο δήμαρχος πριν από τις εκλογές του 2014 τους είχε υποσχεθεί  την επανασύσταση της δημοτικής μπάντας, ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε και οι ίδιοι παραμένουν απολυμένοι. 

Η παρουσία των μελών της διαλυμένης μουσικής μπάντας του Δήμου στη συνεδρίαση του Πολιτιστικού Οργανισμού ήταν αιφνιδιαστική, ενώ είχε σαν σκοπό να γνωστοποιήσει την αντίθεση της στα σχέδια της δημοτικής αρχής, χαρακτηρίζοντας αυθαίρετες τις κινήσεις της, για την σύσταση δημοτικής μουσικής μέσω σωματείου που θα είναι σε θέση να προλαμβάνει σε προσωρινές θέσεις ελεύθερους επαγγελματίες. 

Οι μουσικοί εξάλλου κατηγόρησαν την δημοτική αρχή για αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε συνταξιούχο εργαζόμενο του Δήμου, ζητώντας απαντήσεις, ενώ κάλεσαν τους ανθρώπους του Δήμου να προχωρήσουν σε άμεση επαναλειτουργία της Δημοτικής Μπάντας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο κλίμα ήταν αρκετά έντονο, με τους απολυμένους μουσικούς να εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους. 

Σύμφωνα, πάντως, με τον Πολιτιστικό Οργανισμό ο Δήμος έχει κάνει αρκετές προσπάθειες για την επανασύσταση της δημοτικής μπάντας, όμως, το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για να προσληφθούν οι απολυμένοι μουσικοί είναι απαγορευτικό, καθώς η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν επιτρέπεται. Έτσι, έχουν αναζητηθεί άλλες "χαραμάδες" που μέχρι ώρας όμως δεν έχουν ορατό αποτέλεσμα, όμως οι προσπάθειες συνεχίζονται...