Στο Abbey Road Studio, στο Λονδίνο, σε έναν ιστορικό χώρο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας βρέθηκε η Πατρινή τραγουδίστρια και performer, Βασιλική Μουρίκη. 

Πρόκειται για μια αίθουσα, από την οποία έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, οι καλλιτέχνες που έχουν γράψει ιστορία στην παγκόσμια δισκογραφία και μαζί με αυτούς οι καλύτεροι ηχολήπτες και οι σημαντικότεροι μουσικοί παραγωγοί. Εκεί έχουν γραφτεί κομμάτια διαχρονικά που έμειναν για πάντα χαραγμένα και ζωντανά στη συνείδηση του μουσικού κοινού.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι οι Beatles πέρασαν πολλές ώρες απίστευτης δημιουργίας εκεί, γράφοντας ορισμένα από τα καλύτερα τραγούδια τους, δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να κάνει τον επισκέπτη και το φίλο της μουσικής να νιώσει δέος. 

Πόσο μάλλον το νεαρό καλλιτέχνη, τον άνθρωπο που ζει και δημιουργεί για τη μουσική και το τραγούδι. Η Βασιλική Μουρίκη βρέθηκε λοιπόν στο Λονδίνο και στον ιστορικό αυτό χώρο, ηχογραφώντας στο Studio 2 τρία κομμάτια, δύο δικά της και μία επανεκτέλεση. Όση ώρα τραγουδούσε είχε κλείσει τα μάτια της και ένιωθε ότι μπορούσε να ακούει την καρδιά της από τα ακουστικά που φορούσε. 

Η ηχογράφηση τελείωσε προτού καταλάβει τι είχε συμβεί και η ίδια γράφει για την εμπειρία της αυτή στο facebook: "Πλέον θα έχω να θυμάμαι αυτή τη μέρα σαν τη μέρα που πραγματοποίησα ένα από τα πιο τρελά μου όνειρα. Έχω ακόμα πολλά τρέλα όνειρα και εύχομαι να ξανανιώσω την καρδιά μου να χτυπά έτσι και πάλι στο μέλλον! Είναι ένα φοβερό συναίσθημα".


Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε περίπου ένα μήνα θα κυκλοφορήσουν τα βίντεο που προέκυψαν από το συγκεκριμένο live session για το αμερικανικό κανάλι Reel Sessions. Η Βασιλική αισθάνεται ευλογημένη και πραγματικά δεν ξέρει πώς να ευχαριστήσει το αμερικανικό και αγγλικό team που έστησε το όλο εγχείρημα. 

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook. Στο εξώφυλλο είναι ο Δημήτρης Κοντονής που έπαιξε κιθάρα μαζί της στο studio.