Ως ένας από τους επικρατέστερους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας εμφανίζεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία Αντουάν Γκριεζμάν.

Στις 3 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί στο Παρίσι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς -μέσω της γνωστής διαδικασίας από το «France Football»- και ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης συμπεριλαμβάνεται στα φαβορί μαζί με τον Λούκα Μόντριτς και τον Κριστάνο Ρονάλντο.

Δοθείσης της ευκαιρίας λοιπόν το κορυφαίο αθλητικό περιοδικό εξασφάλισε συνέντευξη του χαρισματικού Γάλλου επιθετικού, ο οποίος αναφερόμενος στην «Χρυσή Μπάλα», δήλωσε: «Για εμένα είναι ένα όνειρο. Ιστορικά είναι η κορυφή των κορυφών. Μόνον οι κορυφαίοι έχουν κατακτήσει αυτό το βραβείο. Θα είναι ένα όνειρο να γίνω παράδειγμα για τους άλλους. Γίναμε παγκόσμιοι πρωταθλητές και ήμασταν μέλη της καλύτερης ομάδας του κόσμου. Μέσα σε αυτήν την καλύτερη ομάδα του κόσμου, πρέπει να βρίσκεται και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Οχι; Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η άποψη μου. Ολα εξαρτώνται από τις ψήφους και τις απόψεις διαφορετικών κριτών, αλλά πιστεύω ότι το βραβείο θ΄ απονεμηθεί σ΄ έναν Γάλλο»…

Στη συνέχεια, ο Γκριεζμάν θυμήθηκε τις στιγμές που ακολούθησαν την κατάκτηση του Μουντιάλ, μετά τον θρίαμβο με 4-2 στον τελικό επί της Κροατίας: «Είναι απίστευτο. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η πλειάδα συναισθημάτων. δεν ξέρεις τι να πρωτοσκεφθείς. Τους φιλάθλους, την οικογένεια, τους συμπαίκτες σου. Στα αποδυτήρια, το ίδιο. Επικρατούσε μία τρέλα. Εκανα μία άμεση ανάρτηση στο Instagram. Είναι η στιγμή που μονολογείς «γαμ…το, τα καταφέραμε»! Και μετά, κοιτάς δεξια, κοιτάς αριστερά και βλέπεις τους συμπαίκτες σου να πανηγυρίζουν με το κύπελλο. Είναι απίστευτο»!

Και μετά τον θρίαμβο, οι διακοπές… «Είχαμε κανονίσει μαζί με άλλα δέκα παιδιά, να περάσουμε μαζί μερικές ημέρες. Ομως έχω μία κόρη που ήθελε τον μπαμπά της! Ισως να το κάνουμε του χρόνου. Ομως ανταλλάσαμε μηνύματα, βίντεο και φωτογραφίες, με αντικείμενο αυτό που πετύχαμε. Μέσα από ένα γκρουπ για την εθνική ομάδα που δημιούργησε στο WhatsApp ο Μεντί».

Ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Κιλιάν Μπαπέ, το νέο φαινόμενο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: «Μου θυμίζει τον Κριστιάνο όταν ήταν στην Μάντσεστερ. Ηταν ο παίκτης που έπαιζε στα άκρα, που έκανε πολλές ντρίμπλες, που σκόραρε διαρκώς, χωρίς να επιδιώκει πιεστικά το γκολ. Μπορεί με ευκολία να βάλει 50 γκολ»…

Αναφερόμενος, τέλος, στην γιορτή που διοργανώθηκε στο Stade de France για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, θυμάται: «Εστειλα ένα μήνυμα στον προπονητή για να μάθω εάν θα κάνουμε κάτι για να γιορτάσουμε. Οπως είχαμε κάνει και με την Ατλέτικο μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ καπ. Και τον ρώτησα: «Γιατί δεν κάνουμε κάτι παρόμοιο κόουτς»; Να φέρουμε το κύπελλο, να γίνει η ατομική παρουσίαση κάθε ποδοσφαιριστή και να κάνουμε τον Γύρο του θριάμβου. Το οφείλαμε στους φιλάθλους μας. Η ιδέα άρεσε στον προπονητή, αυτός μίλησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κι έτσι έγινε».