Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Πατρεών, αναφέρει: "Στην χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (8/10/2018), με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής αποσύρθηκε το θέμα που είχε εισαχθεί προς συζήτηση και αφορούσε την «Μετατόπιση του Σταθμού Ταξί που βρίσκεται επί της δυτικής πλευράς της οδού Όθωνος – Αμαλίας νοτίως του Σταθμού ΟΣΕ».

Είναι γνωστή η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής η οποία λαμβάνει υπ’ όψιν της τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των μαζικών φορέων της πόλης μας.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο διάστημα μέχρι και την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών Ταξί για το θέμα.

Σε σχέση με όσα αναφέρονται σε σημερινά δημοσιεύματα (9/10/2018) και για την αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζουμε ότι:

Δεν καταργείται καμία πιάτσα Ταξί και σε καμία περίπτωση στην Νόρμαν όπου δεν υφίσταται πιάτσα!

Το θέμα αφορά την μεταφορά της υφιστάμενης θέσης Ταξί επί της Όθωνος – Αμαλίας, για λόγους ασφαλείας του ποδηλατοδρόμου, σε νέα θέση ακριβώς απέναντι και επί της Όθωνος Αμαλίας.

Η μεταφορά της θέσης προβλέπεται από την μελέτη κατασκευής παραλιακής διαδρομής του ποδηλατοδρόμου Κανελλοπούλου – Παπαφλέσσα.

Η διέλευση του ποδηλατοδρόμου στην Όθωνος – Αμαλίας είναι ενδεδειγμένη γιατί ο παραλιακός ποδηλατόδρομος συνδέεται με μια σειρά κάθετους ποδηλατοδρόμους (Αράτου –Αγ. Νικολάου – Τριών Ναυάρχων κλπ) που είναι ενταγμένοι και θα κατασκευαστούν με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) γι’ αυτό δεν επιλέχθηκε να διέρχεται εντός της λιμενικής ζώνης.

Ο ποδηλατόδρομος που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των συμπολιτών μας θα συνοδεύεται με όλα τα μέτρα ασφαλείας μεταξύ των οποίων είναι και η κατασκευή τσιμεντένιου στηθαίου σε όλο το μήκος της διαδρομής του".