«Η εξουσία στους νέους». Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός στο έγγραφο που αναρτήθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Δήμου του για το οποίο έγινε σάλος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο έγγραφο ζητάει υποψήφιους δημάρχους κάτω των 40 ετών που να μην «είναι λαμόγια, καβαλημένοι, ψυχασθενείς και επαγγελματίες πολιτικοί», αλλά νέοι, εργατικοί, έντιμοι, με μόρφωση και διάθεση για να προσφέρουν.

Πρόκειται στην ουσία για έναν κατάλογο έξι «συν» και επτά «πλην» πάντα κατά την κρίση του δημάρχου ώστε οι Θιακοί να επιλέξουν «τον καλύτερο από τους καλύτερους και όχι τον λιγότερο χειρότερο από τους χειρότερους».

Το patrasevents.gr μίλησε με έναν από πιο ιδιόρρυθμα πρόσωπα που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση, διαπιστώνοντας ότι ο 67χρονος κ. Κασσιανός, εκτός των άλλων έχει αρκετό  χιούμορ.

«Είναι καιρός να κάνουμε στην άκρη και να παραδώσουμε τα ηνία στους νέους» τονίζει ο ίδιος. «Αυτό θέλω να εκφράσω μέσα από το έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

«Υπάρχουν χιλιάδες πτυχιούχοι νέοι, μορφωμένοι οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν εφόσον τους δινόταν η ευκαιρία, όμως αντ’αυτού, βρίσκονται στην ανεργία. Δεν είναι κρίμα και άδικο αυτό;  Είναι ώρα να μπούνε μπροστά».


Ο ίδιος δεν διστάζει μάλιστα να προχωρήσει σε ένα είδος αυτοκριτικής: «Η δική μας γενιά απέτυχε. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι πολιτικοί της γενιάς μου φάγανε, ήπιανε, καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα, όμως παρόλα αυτά εγώ προσωπικά έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους της ηλικίας μου που παραμένουν σε  θέσεις εξουσίας. Νισάφι πια.

Μόνοι οι  νέοι πλέον μπορούν να προσφέρουν στο τόπο τους, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα». Για τον Δήμαρχο Ιθάκης οι νέοι είναι και η μοναδική λύση για να βγει η χώρα από το μνημόνιο και την κρίση:

«Φέρτε μου όλους τους οικονομολόγους και τα μεγαλύτερα μυαλά της υφηλίου! Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση! Μόνο αν η εξουσία  δοθεί στους νέους θα δούμε άσπρη μέρα. Μόνο έτσι!».


Δείτε εδώ τι ακριβώς λέει το έγγραφο που προκάλεσε σάλο!