Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου για τις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 14 Οκτωβρίου. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη του συλλόγου που είναι πλέον ταμειακώς εντάξει αυξήθηκαν κατά περίπου 400 στον αριθμό, μόνο και μόνο για τις αρχαιρεσίες του κλάδου, αφού έσπευσαν να πληρώσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες την τελευταία μέρα της λήξης της προθεσμίας που θα τους έδινε το δικαίωμα για να ψηφίσουν. 

Έτσι, από τα 1.100 περίπου μέλη που είχαν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους, μέσα σε μία μέρα αυτά έγιναν γύρω στα 1.500. Ο αριθμός αυτός αποτελεί, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με το όλο θέμα, ρεκόρ για τα χρονικά του συλλόγου, αφού υπάρχει μία απόκλιση μόλις 450 περίπου εγγεγραμμένων μελών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους από το συνολικό αριθμό των 1.950. 

Σε κάθε περίπτωση οι έξι παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των μελών του Ιατρικού Συλλόγου είναι σε ετοιμότητα και σε εκλογικό "πυρετό", κορυφώνοντας τις επαφές και τις συζητήσεις τους, προκειμένου να συγκεντρώσουν τους περισσότερους σταυρούς. Το προεκλογικό κλίμα, φτάνοντας στη μέρα των αρχαιρεσιών, χαρακτηρίστηκε από αρκετές μετακινήσεις και μεταγραφές, αλλά και την επιστροφή στο συνδικαλιστικό προσκήνιο προσώπων που είχαν μείνει για αρκετό καιρό εκτός. 

Οι αρχαιρεσίες γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για τον ιατρικό κλάδο, σε μία περίοδο όπου ο δημόσιος τομέας αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα, ενώ ένα μεγάλο μέρος των νέων γιατρών επιλέγει την μετακίνηση του στις χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, γίνονται και σε μία πολιτική συγκυρία, με την χώρα να δείχνει ότι έχει μπει για τα καλά σε ένα προεκλογικό σκηνικό, κάτι που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν θα αφήσει αδιάφορα τα κόμματα, δίνοντας το περιθώριο στο καθένα να το μεταφράσει έτσι όπως νομίζει. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αρχαιρεσίες αυτές στον ιατρικό κλάδο είναι οι πρώτες που γίνονται σε πανελλήνιο επίπεδο, καθώς προηγούνται κατά μία εβδομάδα από τις εκλογές των άλλων συλλόγων και αυτό λόγω του ιατρικού συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου στην Πάτρα. Κάτι που σημαίνει ότι οι αρχαιρεσίες στην Πάτρα θα δώσουν ένα στίγμα και στις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν.