Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 18 ετών είναι ένας διανομέας πίτσας στην Τουρκία, καθώς καταγράφηκε από κάμερα να φτύνει το φαγητό ενός πελάτη.

Το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας, δείχνει τον 18χρονο, που ονομάζεται Μπουράκ Σ., να ανοίγει το κουτί μιας πίτσας έξω από το σπίτι ενός πελάτη και να σκύβει πάνω από αυτό καθώς τραβά σε βίντεο τον εαυτό του.


Pizza delivery boy faces 18 YEARS in jail for spitting on a customer's food in Turkey

Το αγόρι, στη συνέχεια, πηγαίνει στον 5ο όροφο και στο διαμέρισμα του πελάτη Χουσεϊν Αγιούζ, στην πόλη Εσκισεχίρ της βορειοδυτικής Τουρκίας, για να παραδώσει το φαγητό.

Ο ανιψιός του Αγιούζ, Καγκατά Εχέ, είδε το βίντεο και το είπε στον θείο του που διαμαρτυρήθηκε στην αστυνομία και στην πιτσαρία.

Ο Μπουράκ λέει πως ήθελε μόνο να δει αν η πίτσα ήταν εντάξει, αλλά απολύθηκε και τώρα δικάζεται με την κατηγορία πως «έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, βάζοντας δηλητήριο ή καταστρέφοντας το φαγητό με άλλα μέσα» κάτι που φέρει ποινή φυλάκισης από δύο έως και 15 χρόνια.

Είναι επίσης αντιμέτωπος με ένα δικαστήριο Καταναλωτών με την κατηγορία για «βλάβη των αγαθών και κίνδυνο για την υγεία του πελάτη» το οποίο μπορεί να του φέρει ποινή από 4 μήνες έως και τρία χρόνια.

Ο Μπουράκ δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν έφτυσε στην πίτσα και πως άνοιξε μόνο το κουτί για να βεβαιωθεί πως δεν καταστράφηκε καθώς είχε ένα ατύχημα κατά τη διαδρομή. Όπως είπε: «Έμαθα πως το άτομο που παρήγγειλε την πίτσα είχε καταραστεί τον συνάδερφό μου Αϊλίν. Ήξερα ότι ήταν ένας προβληματικός πελάτης. Άνοιξα το κουτί της πίτσας για να ελέγξω για τυχόν προβλήματα, για να δω αν ήταν άθικτη η πίτσα. Την τράβηξα μια φωτογραφία με το κινητό μου και την έστειλα στον φίλο μου τον Αϊλίν. Σίγουρα δεν έφτυσε όταν άνοιξα το κουτί».

Ο Αγιούζ δήλωσε στο δικαστήριο: «Κάλεσα την πιτσαρία και παρήγγειλα μία πίτσα. Ήταν μία δίλεπτη συνομιλία και δεν καταράστηκα κανέναν. Ο ύποπτος μου παρέδωσε την πίτσα. Άνοιξα το κουτί και πήρα δύο κομμάτια. Ο Καγκατάι Εφέ που ζει στο ίδιο κτίριο, μου έστειλε μήνυμα, λέγοντάς μου: ‘Μην φάτε την πίτσα’. Του τηλεφώνησα και μου είπε ότι ο διανομέας έφτυσε πάνω στην πίτσα. Όταν έλεγξα το βίντεο, συνειδητοποίησα ότι όντως είχε φτύσει».