Το Νότιο Πάρκο της Πάτρας είναι ένας χώρος που επιλέγουν όλο και περισσότεροι, μικροί και μεγάλοι, για βόλτα και άλλες δραστηριότητες ή απλώς για... χαλάρωση!

Διαμορφώθηκε το 2016 και από τότε υποδέχεται τους Πατρινούς, σε ένα σημείο της πόλης, που μοιάζει να απέχει πολύ από το κέντρο της.

Θυμίζει εξόρμηση στη φύση και αυτό είναι κάτι που χρειάζονται οι κάτοικοι, για να ξεφύγουν από τις έννοιες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η δημιουργία του, ήταν ουσιαστικά η πρώτη κίνηση για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν βόλτα με ποδήλατο και να αθληθούν με τη βοήθεια των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί.

Ταυτόχρονα, στο Νότιο Πάρκο έχει κατασκευαστεί μια παιδική χαρά, που δίνει την ευκαιρία σε οικογένειες με μικρά παιδιά, να απολαύσουν στιγμές ξενοιασιάς.


Εκτός όμως από αυτά, κάποιοι το επιλέγουν για τη θέα που προσφέρεται απλόχερα. Από τη μία το γαλάζιο του Πατραϊκού κόλπου και του ουρανού και από την άλλη, όταν σουρουπώνει, το ηλιοβασίλεμα που "ζωγραφίζει" το τοπίο, δημιουργώντας μια υπέροχη εικόνα.

Το Νότιο Πάρκο αποτελεί μια "όαση" στην Πάτρα!

Σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα που ο κόσμος έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, γεμίζει με παρέες, οικογένειες, ακόμα και ζευγάρια, που το ξεχωρίζουν ως μία καλή έξοδο από το σπίτι.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του Δήμου Πατρέων: