Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές ομίχλες θα ξεκινήσει η ημέρα τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018. Σταδιακά όμως, και κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ηπειρωτικά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις και να εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με πιο γενικευμένα φαινόμενα στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το meteo.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι μέχρι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ , με προοδευτική εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς.