Η τέλεια επιδερμίδα είναι στόχος κάθε γυναίκας αλλά καθόλου εύκολη υπόθεση για τις περισσότερες. Οι ανάγκες τις διαφοροποιούνται και αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, την ηλικία, τον τρόπο ζωής, τις ορμόνες και ένα σωρό ακόμα παράγοντες που δεν μπορείς να προβλέψεις. Σίγουρα, η σωστή ρουτίνα είναι ένα μόνιμο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού για το ποια προϊόντα να χρησιμοποιείς και πώς.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες που αποδεδειγμένα βλάπτουν την επιδερμίδα και κάποιες συνήθειες που μόνο καλό μπορούν να τις κάνουν, όπως αναφέρει το lime+life.

Πλύνε το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Το πρωί χρειάζεται να διώξεις όλα εκείνα που έχει εκκρίνει η επιδερμίδα σου ενώ εσύ κοιμόσουν και το βράδυ πρέπει απλά να διώξεις το μακιγιάζ και τους ρύπους που έχουν μείνει στο πρόσωπό σου από όλη τη μέρα.

Βάλε τη ρετινόλη στη βραδινή σου περιποίηση. Μία κρέμα με ρετινόλη θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου ανανεωθεί. Η διαδικασία ανανέωσης γίνεται έτσι κι αλλιώς από τους μηχανισμούς της ίδιας σου της επιδερμίδας τι βραδινές ώρες και μία κρέμα ρετινόλης απλά θα συνεισφέρει για καλύτερα αποτελέσματα.
Μην ξεχνάς να κάνεις λίγο μασάζ στο πρόσωπό σου όταν απλώνεις τις κρέμες σου. Εκτός του ότι θα νιώσεις να αποφορτίζεσαι, θα βοηθήσεις την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και θα αποσυμφορήσεις το πρόσωπό σου από όλη την ένταση που έχει δεχθεί. Επιπλέον, έτσι η κρέμα σου θα απορροφηθεί πιο καλά και θα δράσει ακόμα καλύτερα.

Φρόντισε να ενισχύσεις την Βιταμίνη D3. Είναι υπεύθυνη για την ικανότητα της επιδερμίδας να προστατεύεται από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος, επομένως εσύ δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να την διατηρήσεις σε υψηλά επίπεδα.

Το νερό μένει τελευταίο γι' αυτήν εδώ τη λίστα αλλά είναι πρωτίστης σημασίας. Ενυδατώσου με κάθε τρόπο και φρόντισε να καλύπτεις επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού σου για ενυδάτωση. Χωρίς αυτό, καμία άλλη συνήθεια δεν θα έχει τα αποτελέσματα που θες.