Η πλειοψηφία της Γερουσίας επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο διορισμός του Μπρετ Κάβανο επικυρώθηκε με 50 ψήφους υπέρ και 48 κατά. Είναι η μικρότερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί στην επικύρωση διορισμού δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από τον 19ο αιώνα.

Ο Μπρετ Κάβανο, 53 ετών, θα διατηρήσει, ίσως, επί δεκαετίες την έδρα του στο Ανώτατο Δικαστήριο, που πλέον απαρτίζεται από 5 συντηρητικούς και 4 φιλελεύθερους δικαστές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έδωσαν την υποστήριξή τους στον Ντόναλντ Τραμπ στην διαδικασία του διορισμού του Κάβανο, ο οποίος αποτέλεσε μία εξαιρετικά πολωτική και αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα που οδήγησε σε οξεία σύγκρουση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ο διορισμός του στρέφει το Ανώτατο Δικαστήριο προς τα δεξιά σε σειρά θεμάτων κρίσιμων για την αμερικανική κοινωνία, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή, ο γάμος των ομοφύλων.

Πριν την ψηφοφορία, έξω από το Κονγκρέσο διαδηλωτές πραγματοποίησαν κατάληψη στα σκαλιά, καταγγέλλοντας την Η πλειοψηφία της Γερουσίας επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το σκάνδαλο Καβάνο ξέσπασε, όταν η Κριστίν Μπλάζι Φορντ ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, όταν και οι δύο τους ήταν μαθητές γυμνασίου, το 1982.

Η καταγγελία αυτή, προκάλεσε οσμή σκανδάλου με δραματικές εξελίξεις γύρω από την επικύρωση του διορισμού του Κάβανο, καθώς ο ίδιος, αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου Τραμπ, προκειμένου να καλυφθεί μία κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.