Το Γαλαξίδι διατηρεί την αίγλη και την αρχοντιά του. Μια ήσυχη κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας που είναι βαθιά χωμένη στον Κορινθιακό κόλπο βρέχεται από τα Κρισαϊκά νερά και περιτριγυρίζεται από βουνά, που της χαρίζουν απανεμιά και σιγουριά.

Σε κοντινή απόσταση από την Πάτρα, μόλις 1,5 ώρα διαδρομή, το Γαλαξίδι προσφέρεται για μονοήμερη εκδρομή, όλες τις εποχές του χρόνου. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Τόπος ναυτικός με συμμετοχή στον κατά θάλασσα αγώνα των Ελλήνων το 1821, άκμασε στα χρόνια της ιστιοφόρου ναυσιπλοΐας.


Σύμβολο της ναυτοσύνης των Ελλήνων διατήρησε την ατμόσφαιρα του παρελθόντος στα καπετανόσπιτα, στα νεοκλασικά σπίτια με τα ακρόπρωρα, στα καντούνια του και στο όλο γλυκύτητα λιμάνι που γεμίζει την ψυχή με κύματα εικόνων.

Ξεκινώντας από έναν περίπατο στο πρώτο λιμάνι, την Αγορά, ανηφορίστε τα καλντερίμια του παραδοσιακού οικισμού και νιώστε την αύρα της ευημερίας, που γνώρισε ο τόπος, στα αναπαλαιωμένα πλιθόκτιστα αρχοντικά.

Στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου θαυμάστε τα δύο καμπαναριά, τον επιβλητικό τρούλο και το αριστουργηματικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, ενώ στον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής θα σας εντυπωσιάσει ο ζωδιακός κύκλος στο δάπεδο και το ηλιακό ρολόι στο προαύλιο.


Η όμορφη θαλασσινή πολιτεία του νομού Φωκίδος γεμίζει ζωή τα Σαββατοκύριακα από κόσμο που έρχεται να θαυμάσει τα ιστορικά καπετανόσπιτα και να περπατήσει στα καντούνια της.

Οι πρωινές βόλτες και τα ήσυχα βράδια με φαγητό ή ποτό είναι η διασκέδαση που ταιριάζει στο ρομαντικό και νοσταλγικό Γαλαξίδι.Το Γαλαξείδι Φωκίδας από ψηλά - Traditional village, Galaxidi - Fokida, drone video