Δεν τα κατάφεραν να σώσουν το τραυματισμένο σκυλί που εντόπισε στο χωριό Λάππα στην Αχαΐα  πριν λίγο καιρό μια γυναίκα και που προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη αφού βρέθηκε αβοήθητο και σε κακή κατάσταση.
Το ζώο δεν ήταν μόνο σκελετωμένο αλλά είχε και μια εκτεταμένη μόλυνση, ένα ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι.

Στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου στην Πάτρα μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο σκύλακος, που εντοπίστηκε σκελετωμένος. Το σκυλί εντόπισε σε αυτά τα χάλια φιλόζωη στο χωριό Λάππας Αχαΐας και μέσω της Μαρίας Θεοφανοπούλου έγινε έκκληση ώστε να βρεθούν εκεί που θα μπορέσουν να βοηθήσουν ώστε να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο για να ξεκινήσει η περίθαλψη του.

Όπως αναφέρεται και στο zoosos η κτηνίατρος διαπίστωσε ότι το ηλικιωμένο και σκελετωμένο κυνηγόσκυλο έφερε ένα μεγάλο όγκο στο κεφάλι του, ο οποίος κυριολεκτικά σάπιζε.

Από παντού έβγαιναν σκουλήκια και μόλις το ακουμπούσαν του έπεφταν και τα δόντια. Η κατάσταση του σκύλου εξαιτίας και της ηλικίας του κρίθηκε μη αναστρέψιμη και του έγινε ευθανασία για να το απαλλάξουν από το μαρτύριο του. Όμως το σκυλί αυτό διαπιστώθηκε ότι έφερε μικροτσίπ και αν αυτό έχει περαστεί στη βάση δεδομένων θα βρεθεί και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος είναι βέβαιο ότι θα ισχυριστεί πως το έχασε και δεν το εγκατέλειψε στη μοίρα του.

Άλλωστε αυτή είναι συνήθως η μοίρα των κυνηγόσκυλων όταν γερνούν ή όταν δεν αποδίδουν τα δέοντα προς τα αφεντικά τους εγκαταλείπονται στη μέση του πουθενά για όσο αντέξουν…