Είναι ένα κορίτσι 19 χρονών που όταν τρέχει το διασκεδάζει, χαίρεται τη στιγμή, λες και βρίσκεται στον φυσικό της χώρο, γνωρίζοντας ότι έχει ταλέντο πάνω σε αυτό που κάνει. Είναι ένα δώρο που της χάρισε ο Θεός, αυτή το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να το καλλιεργεί και να δουλεύει μαζί με τον προπονητή της πάνω σε αυτό. 

Είπαμε το μόνο; Κι όμως αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Χρειάζεται προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και δύναμη κάθε φορά. Η Μαρία Κερασιώτη, φαίνεται ότι πέρα από το ταλέντο στο σπριντ, έχει και όλα αυτά τα στοιχεία που απαιτούνται στον χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός αθλητή για να μπορέσει κάποια στιγμή να φτάσει ψηλά. 

Πέρυσι για παράδειγμα δεν κατάφερε να πετύχει αυτά που ζητούσε. "Δυστυχώς την περασμένη χρονιά είχα αρρωστήσει, ο οργανισμός μου δεν μου επέτρεψε να τρέξω σε κανένα πανελλήνιο πρωτάθλημα και σχεδόν σε κανέναν αγώνα. Έτσι δεν πραγματοποίησα τους στόχους μου" τονίζει η αθλήτρια της Παναχαϊκής, μιλώντας στο patrasevents.gr. 

"Είναι γεγονός ότι είχε πέσει κάπως η ψυχολογία μου, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω γιατί αυτό που κάνω το αγαπώ και μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα πήρα ένα γερό μάθημα". 

Ευτυχώς η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει καλύτερα, με την ίδια να τα πηγαίνει καλά στην προετοιμασία της και να τα δίνει όλα στις προπονήσεις της Παναχαϊκής, μαζί με τον προπονητή της τον Βασίλη Βενέρη, τον οποίο έχει πάντα στο πλευρό της.


"Ευελπιστώ να τελειώσει η χρονιά καλά όπως ξεκίνησε. Νιώθω πολύ δυνατή για φέτος και θα προσπαθήσω με νύχια και με δόντια να φτάσω ξανά στο μεγαλύτερο σκαλί για να αποδείξω σε όλους τι είμαι ικανή για να καταφέρω με τη δουλειά και τη βοήθεια ασφαλώς του προπονητή μου". 

Όσο για τους στόχους της: "Είναι ο ίδιος που βάζω κάθε χρόνο. Να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να μπω στην Εθνική ομάδα και γιατί όχι αργότερα να τρέξω στο εξωτερικό φορώντας τα "γαλανόλευκα".

Θέλω να με μάθει ο κόσμος του στίβου γιατί μου αρέσει όπου πηγαίνω να αφήνω το στίγμα μου και να μιλάνε με καλά λόγια για μένα. Είναι, άλλωστε, κάτι που το οφείλω και στον εαυτό μου, αλλά κυρίως στη μνήμη της προπονήτριας μου, στην Αλέκα Σιούλη, για όλες τις θυσίες και τους κόπους που έκανε για μένα". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή χρονιά, η Μαρία Κερασιώτη, εκτός από τον στίβο θα σπουδάζει στο τμήμα της προπονητικής στο ΙΕΚ Δέλτα, έχοντας πάρει υποτροφία.