Οι εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος, βαδίζουν προς το τέλος τους.

Μαζί με αυτές ένα ακόμα Φεστιβάλ του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας, φτάνει στο φινάλε του. Ο ΟΚΠΕ συνέχισε για ακόμα μία χρονιά και αποδείχτηκε πιστός στο ραντεβού που έχει ορίσει όλα αυτά τα χρόνια με το κοινό της Αχαϊκής πρωτεύουσας που αγαπάει τις υψηλού ποιότητας καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί τα πράγματα να ήταν αρκετά δύσκολα για όλους, όμως, το Φεστιβάλ ανταποκρίθηκε στο κύρος και στο βεληνεκές που έχει "κτίσει" τα τελευταία 37 χρόνια. Ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας και του ΟΚΠΕ, Ανδρέας Ανδριόπουλος, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό και μιλώντας στο patrasevents.gr, τονίζει: 

"Δώσαμε και φέτος βάρος κυρίως στην ποιότητα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και όχι τόσο στην ποσότητα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φέρνουμε σημαντικές καλλιτεχνικές παραγωγές στην Πάτρα, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό της πόλης να έρθει σε επαφή με την υψηλή τέχνη. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

Εμείς προσπαθούμε κάθε χρόνο να ανταποκριθούμε στον στόχο μας. Φέτος τα πράματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, όχι μόνο από οικονομικής άποψης, αλλά και ψυχολογικής, με όλα αυτά που έγιναν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, κυρίως με την πυρκαγιά και τους νεκρούς στο Μάτι. Ο κόσμος όμως αγκάλιασε τις εκδηλώσεις και με βάση τις δύσκολες αυτές συνθήκες είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κοινού". 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, υπάρχει και η επίδειξη των χορευτικών μπαλέτων της Μόσχας που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου. Από τις εκδηλώσεις που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες στο Πατρινό κοινό ήταν η συναυλία του μεγάλη Μίμη Πλέσσα με την οποία έκλεισε ο κύκλος του για φέτος στο Ρωμαϊκό Ωδείο, αλλά και η θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου με την "Ηλέκτρα" που ήταν και η επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ. 


Ένα ακόμα γεγονός που αξίζει να υπογραμμιστεί και αποτέλεσε σημείο αναφοράς του φετινού Φεστιβάλ είναι η αφίσα του. Συγκεκριμένα, η αφίσα με την μεγάλη Τζένη Καρέζη από την Ηλέκτρα στο Αρχαίο Ρωμαϊκό  Ωδείο της Πάτρας που είχε συμπεριληφθεί στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πάτρας το 1987, έγινε ανάρπαστη. Οι προσπάθειες του ΟΚΠΕ για την διεξαγωγή ενός ακόμα καλύτερου Φεστιβάλ Πάτρας το καλοκαίρι του 2019, όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Ανδριόπουλος, θα συνεχιστούν.