Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σχετικά με το ζήτημα του 10ου ΓΕΛ, αναφέρει: "Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας μετά το τρίτο μνημόνιο, τις ενδιάμεσες αξιολογήσεις, τις συνεχείς κινήσεις συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες, με τα συνεχή νομοθετήματα, τις δύο Υπουργικές Αποφάσεις και τα σχέδια Νόμου, την έλλειψη διορισμών, χτυπάει τώρα ένα από τα πιο ευαίσθητα σχολεία στην πόλη της Πάτρας, το 10ο  ΓΕΛ. Είναι φανερό ότι ενώ μιλάνε για αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις οδηγίες ΟΟΣΑ και παράλληλα εμπαίζουν το λαό και μάλιστα τους οικονομικά αδύναμους.

Στο πλαίσιο αυτό δε δόθηκε έγκριση ούτε στη δεύτερη συμπληρωματική υπουργική απόφαση για τα ολιγομελή τμήματα στη μοναδική ομάδα προσανατολισμού της Γ΄ τάξης του 10ου  ΓΕΛ Πατρών, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της τοπικής διοίκησης της εκπαίδευσης ότι έχει εισηγηθεί θετικά και θεωρεί δεδομένη την έγκριση από το υπουργείο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μένει χωρίς Γ΄ τάξη, οδηγώντας τους γονείς και τους μαθητές των δύο άλλων τάξεων να πιέζουν για μετεγγραφές σε γειτονικά Λύκεια. Θυμίζουμε ότι το 10ο  ΓΕΛ αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση σχολείου στη περιοχή μας, αφού στεγάζεται σε κοντέινερ μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2008.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στηρίζει  την προσπάθεια της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας), ώστε το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει την λειτουργία της μοναδικής ομάδας προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου του 10ου ΓΕΛ Πάτρας, θεωρώντας ότι το αίτημα όχι μόνο του εκπαιδευτικού και του γονεϊκού  κινήματος, αλλά κυρίως των μαθητών είναι δίκαιο.

Ενώνει την φωνή του με την Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, με  το γονεϊκό κίνημα και τους μαθητές και απαιτεί να δοθεί άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας η έγκριση λειτουργίας της μοναδικής ομάδας προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου του  10ουΓΕΛ Πάτρας".