Είναι οριστικό και με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας πως θα προχωρήσουν οι αλλαγές που είναι να γίνουν στον κυκλοφοριακό χάρτη του κέντρου. 

Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Παύλου Στάμου είναι η αντιδρόμηση της Κανακάρη να γίνει σταδιακά, μια απόφαση που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. 

Είναι γεγονός ότι η απόφαση για σταδιακή αντιδρόμηση της Κανακάρη ξένισε αρκετούς. Ο κ. Στάμος, όμως, ήταν από την αρχή κάθετος στο ότι η σταδιακή αντιδρόμηση θα διευκολύνει το κυκλοφοριακό του κέντρου της Πάτρας, κατά την διάρκεια των εργασιών και θα λειτουργήσει προς όφελος των έργων αλλά και των πολιτών, για όλες αυτές τις αλλαγές που προβλέπονται μέσα στο επόμενο διάστημα. 

"Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μιλάμε για σταδιακή αντιδρόμηση και όχι μερική αντιδρόμηση της Κανακάρη. Υπάρχει διαφορά σε αυτό. Η σταδιακή αντιδρόμηση της Κανακάρη πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, ούτε στους οδηγούς, ούτε στους επαγγελματίες. Αντίθετα είναι ένα μέτρο μεταβατικό προκειμένου να διευκολύνει τις αλλαγές που είναι να έρθουν".

"Περιμένουν" τη Μίνι Περιμετρική

Το πρώτο κομμάτι της Κανακάρη, σύμφωνα με το όλο σχέδιο, που θα προχωρήσει σε αντιδρόμηση, είναι αυτό της Βενιζέλου έως την Γούναρη. Στη συνέχεια θα πάει το κομμάτι της Γούναρη προς την αρχή της Κανακάρη. 

Σε ότι αφορά την κυκλοφοριακή κίνηση στον Δήμο θεωρούν ότι η Μίνι Περιμετρική θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ζήτημα αυτό όμως για να προχωρήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα θα περιμένουν το επόμενο διάστημα.

Πάντως, με βάση τον Δήμο και την εισήγηση του κ. Στάμου, η σταδιακή αντιδρόμηση της Κανακάρη, έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, με τις ελλείψεις και τα λάθη που έχουν γίνει στην κατασκευή του δρόμου, ήταν η μόνη λύση για να προχωρήσει η πόλη μεταβατικά σε τέτοιες ριζικές αλλαγές που θα αλλάξουν οριστικά τον χάρτη του κέντρου.