Νέα τμήματα του τείχους που περιβάλλει την Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο άνοιξαν για το κοινό κατά την εβδομαδιαία αργία της Εθνικής Ημέρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Beijing Daily.

Το Μουσείο του Παλατιού στην Απαγορευμένη Πόλη άνοιξε το νότιο, το ανατολικό και το βόρειο τμήμα του τείχους, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήταν προηγουμένως μη προσβάσιμο για το κοινό. Οι επισκέπτες μπορούν τώρα να περπατήσουν στο τείχος και να θαυμάσουν έτσι τα τρία τέταρτα του παλατιού.

Χτισμένο στα 1400, το τείχος της Απαγορευμένης Πόλης είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο τείχος παλατιού στην Κίνα, με μήκος 3.437,6 μέτρων. Έχει ύψος 9,3 μέτρα ενώ το πλάτος του ξεκινά από τα 8,55 μέτρα στη βάση του και φθάνει στα 6,63 μέτρα στο πάνω μέρος. Το τείχος έχει μία πύλη σε κάθε πλευρά, ενώ στις τέσσερις γωνίες υπάρχουν πύργοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Σαν Τζισιάνκ, έφορο στο Μουσείο του Παλατιού, στόχος της κίνησης αυτής ήταν να αποφευχθεί ο συνωστισμός των επισκεπτών και να δοθεί στον κόσμο η ευκαιρία να θαυμάσει τα πολιτιστικά μνημεία. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που έχει δείξει ο κόσμος είναι ότι έχουν προπωληθεί όλα τα εισιτήρια εισόδου έως και την Παρασκευή.