Ένα μουσικό ταξίδι αυτογνωσίας, μια αναπάντεχη συνάντηση. Φόβος, ελπίδα, έρωτας, καταστροφή και λύτρωση,  εμπεριέχονται σε μια πολυσήμαντη μουσικοθεατρική παράσταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό χώρο της Δήλου (Αγορά Ιταλών), με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, στις 5.00 το απόγευμα το προσεχές Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου.

Τίτλος του έργου «Ήρα». Πρόκειται για τη νέα μονόπρακτη όπερα του Θοδωρή Αμπαζή σε λιμπρέτο Έλσας Ανδριανού. Ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, που στόχο έχει να δημιουργήσει μια «γέφυρα επικοινωνίας», μεταξύ του αρχαίου πολιτισμού και της σύγχρονης τέχνης,  μέσα από το σύγχρονο λυρικό έργο ενός σημαντικού Έλληνα δημιουργού.  

Η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), ο Μανώλης Μαυροματάκης (ηθοποιός) και η Αφροδίτη Πατουλίδου (υψίφωνος) συμπράττουν  με την 30μελή Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων – καλλιτεχνική διεύθυνση Βάγιας Ζεππάτου- και τους: Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο) και Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη, στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της όπερας “Ήρα”. Συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μυκόνου.

*Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Μυκόνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σε σύμπραξη με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων


H υπόθεση

Ο Άνθρωπος, άρρωστος, καταφθάνει, καθώς κατακλύζεται από τον τρόμο του θανάτου, στον ιερό και σημαίνοντα τόπο της Δήλου. Εδώ, στη γενέτειρα του φωτεινού Απόλλωνα, σ’ έναν τόπο που λειτουργεί ταυτοχρόνως ως δραματικό τοπίο και ως ρεαλιστικός χώρος παράστασης, θα προσπαθήσει εναγωνίως να διαπραγματευτεί τη σωτηρία, θα εμβαθύνει σε ό,τι νοηματοδοτεί τη ζωή, θα συναντηθεί με την ετερότητα –τόσο με την έννοια του φύλου, όσο και με αυτήν της μακαριότητας της αθανασίας- καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τις αρχετυπικές μορφές της Ήρας και της Αφροδίτης και θα οδεύσει στο τέλος. Μέσω αυτού του ταξιδιού θα κατακτήσει τη νηφαλιότητα μιας νέας συνειδητοποίησης συλλαμβάνοντας, τόσο τη ματαιότητα της αποφυγής, όσο και την ενότητα της ζωής.

Είσοδος ελεύθερη

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΝΘΕΣΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θοδωρής Αμπαζής

ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ: Αλεξάνδρα Δήμου

ΛΙΜΠΡΕΤΟ: Έλσα Ανδριανού

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αναστάσιος Συμεωνίδης

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Νόπη Φουντουκιδου

ΚΙΝΗΣΗ: Νατάσσα Σαραντοπούλου

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Παύλος Σιφναίος

Α' ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ελεάνα Τσίχλη

Β' ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Άγγελος Ανδριόπουλος

Συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου ΠΑΤΡΕΩΝ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βάγια Ζεππάτου

Σόλο κιθάρα: Βασίλης Πουρνιάς

Φλάουτο: Ναταλία Γεράκη

Κόντρα Μπάσσο: Μιχάλης Καλκάνης

Κρουστά: Ιάκωβος Παυλόπουλος

Ερμηνεύουν:

Ήρα: Ειρήνη Καράγιαννη (Μεσόφωνος)

Αφροδίτη: Αφροδίτη Πατουλίδου (Υψίφωνος)

Άνθρωπος: Μανώλης Μαυροματάκης (Ηθοποιός)

Συμμετέχει η θεατρική ομάδα Μυκόνου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ντομένικο Κούκα.