Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι αφίξεις ομάδων προσφύγων στη Θεσσαλονίκη. 

Πρόκειται κυρίως για Κούρδους από το Ιράκ, οι οποίοι περνούν στην Ελλάδα παρανόμως μέσω Τουρκίας. Η οδηγία που λαμβάνουν οι συγκεκριμένες ομάδες από τους διακινητές είναι να παραδίδονται στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να χαρτογραφούνται και να τους χορηγούνται έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα. 

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα είναι ότι τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων της Θεσσαλονίκης συνήθως είναι γεμάτα από πρόσφυγες με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σύλληψη του συνόλου των προσφύγων που καταφτάνουν στην πόλη.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης μια ομάδα περίπου 50 μη καταγεγραμμένων προσφύγων έφτασε έξω από το κέντρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου και απαίτησε να της επιτραπεί η είσοδος στο χώρο. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί, καθώς οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες έπρεπε πρώτα να συλληφθούν και εν συνεχεία να οδηγηθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Στις 17:00 περίπου 25 άτομα από αυτή την ομάδα κατευθύνθηκαν με αστικά λεωφορεία στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και ζήτησαν να συλληφθούν.

Επιλήφθηκαν αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Τα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος για να δρομολογηθεί η διαδικασία της καταγραφής. Το ίδιο συνέβη και με τους υπόλοιπους 25 πρόσφυγες που είχαν παραμείνει έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: thestival.gr