Παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 21 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27, στην Ήπειρο από 15 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 28 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά στην έξοδο του Πατραϊκού μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.